HAOS NA PUTEVIMA Kilometarske kolone zbog letovanja, evo kako da izbegnete najveće gužve

Izvor: Blic, 30.Jul.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS NA PUTEVIMA Kilometarske kolone zbog letovanja, evo kako da izbegnete najveće gužve

Najveća zadržavanja trenutno su na ulasku u Srbiju, na Ibarskoj magistrali kod Čačka i Požege, kao i na naplatnoj rampi Bubanj potok, kažu iz Auto-moto saveza Srbije. Kilometarske kolone su i na graničnom prelazu Batrovci ka Beogradu i na auto-putu od Novog Sada ka Beograd gde je kolona automobila duga nekoliko kilometara. Ipak, ukoliko koristite neki od manje popularnih prelaza i puteva, neće vam biti potrebno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se naoružate strpljenjem.

Kako kažu iz AMSS, najviše se čeka na ulaz u Srbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske.

- Najveće gužve su na ulazu u Srbiju iz Mađarske, gde se na prelazima Horgoš i Kelebija čeka i do 90 minuta. Isto toliko traju zadržavanja i na Batrovcima na izlazu iz Hrvatske, u Šidu oko sat vremena, dok je u suprotnom pravcu za prolazak potrebno nešto manje vremena. U Gradini, na granici sa Bugarskom, u oba pravca čeka se oko sat vremena, a u Preševu, na granici sa Makedonijom, oko 30 minuta – kažu iz Auto-moto saveza Srbije.

Tako, putnicima koji su se uputili ka granici Mađarske preporučuje se da idu preko Kelebije ili Bačkog brega, a između 7 i 19 sati putnička vozila mogu koristiti i prelaze Horgoš 2, Bački vinogradi i Đala. Od prelaza na granici sa Hrvatskom, najmanje su opterećeni Sot i Bačka palanka.

Kako dodaju iz AMSS, osim na graničnim prelazima, intenzitet saobraćaja pojačan je i na naplatnim rampama i putevima. Vozačima koji su iz Beograda krenuli u pravcu Niša, savetuje se izbegavanje naplatne rampe Bubanj potok, kao i obilaznice oko Beograda.

- Trenutno se čeka 15-20 minuta za izlazak iz Beograda, ali postoji tendencija da zadržavanja budu duža. Vozači mogu krenuti Avalskim ili Smederevskim putem ka Vrčinskoj petlji, kako bi to izbegli – kažu iz AMSS.

Takođe, usled radova kod Čačka i Požege na Ibarskoj magistrali postoji mogućnost zadržavanja zbog radova na putu.

- U zavisnosti od toga kuda ste se uputili, to se može izbeći. Radovi su u samom Čačku, pa se može ići preko Kraljeva i Gornjeg Milanovca – predlažu iz AMSS.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kolone na auto-putevima, čekanje na Batrovcima 4 sata

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2016

Kilometarske kolone vozila danas su se stvorile na graničnim prelazima koji vode ka Srbiji, kao i na naplatnim..

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.