Sve će biti drugačije: Evo kako ćemo živeti 2050. godine

Izvor: B92, 17.Avg.2017, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve će biti drugačije: Evo kako ćemo živeti 2050. godine

Kada se spomene budućnost mnogi pomisle na leteće automobile i robote. Međutim, vratimo se stvarnim procenama.

U IKEA-inom izveštaju People and Planet Positive 2017. navode se neke od izazova sa kojima će se u budućnosti suočiti ne samo kompanije, već i cela populacija.

U izveštaju je navedeno da će temperatura porasti za četiri stepena Celzijusa do kraja ovog veka.

Godine 1900. svega 12 gradova je imalo broj stanovništva veći od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milion, danas ih je preko 400, a populacija svake nedelje raste za više od milion.

Do 2030. godine skoro pola svetske populacije živeće na mestima oskudnim vodom.

Kako bi se borile sa ovim dramatičnim promenama milijarde domaćinstava služiće se pametnim upravljanjem energijom.

UN procenjuje da će do 2050. godine Zemlju nastanjivati 9.8 milijardi ljudi, za čiju ishranu će biti potrebno 70 odsto više hrane.

Veliki majmuni uključujući šimpanze, gorile i orangutane u velikoj su opasnosti od izumiranja.

Bićemo suočeni i sa većim gužvama u saobraćaju, većim emisijama i zagađenjem vazduha. I javni prevoz će biti preopterećen, piše Indy100.

U izveštaju se navodi i da će broj ekoloških izbeglice do 2050. godine porasti na 200 miliona zbog suša i poplava povezanih sa klimatskim promenama.
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.