Ikea otvorila prvi centar u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 21.Avg.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ikea" otvorila prvi centar u Hrvatskoj

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja i pokućstva "Ikea" otvorila je jutros prvi trgovinski centar u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Svečanom otvaranju trgovinskog centra prisustvovali su predsednik Hrvatske Ivo Josipović, potpredsednik "Ikea grupe" Martin Hanson, švedski ambasador u Hrvatskoj Lars Šmit, glavni direktor "Ikea Hrvatska" Dragan Skalušević i direktor robne kuće "Ikea Zagreb" Georg Placer. Oni su tom prilikom zasadili drvo i prerezali vrpcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Josipović je poručio da je otvaranje "Ikee" dokaz i poruka stranim investitorima da se ulaganje u Hrvatsku ipak isplati, prenosi Beta.

"Ovo je važan dan jer je otvorena jedna od važnih i najvećih investicija u Hrvatskoj. Očekujem da će zajednički interes naći investitor, država i građani te da će hrvatski proizvođači naći svoje mesto na policama Ikee u Hrvatskoj i globalno", rekao je Josipović.

Izgradnja trgovinskog centra na 30.000 kvadratnih metara trajala je šest godina, a u nju je uloženo 100 miliona evra.

Kupci imaju priliku da biraju između 10.000 artikala i to svih sedam dana u sedmici. "Ikea Hrvatska" u prva četiri dana očekuje 25.000 kupaca.

U tom centru je posao dobilo 350 osoba, a očekuje se da će biti zaposleno još ljudi.

"Ikea" će biti otvorena svaki dan od 10 do 20 časova, osim nedeljom kada radi do 18 časova.

Otvaranje vrata "Ikee" u Rugvici, naselju jugoistočno od Zagreba, čekale su stotine građana.

Kad je reč o ulasku "Ikee" na srpsko tržište, švedska kompanija pribavlja dozvole, ali se još ne zna kada bi mogla da počne da radi.
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ikea otvorila prvi centar u Hrvatskoj

Izvor: Capital.ba, 21.Avg.2014

ZAGREB, Švedska kompanija za proizvodnju namještaja i pokućstva Ikea otvorila je danas prvi trgovinski centar u Hrvatskoj, u Zagrebu, javljaju mediji. Svečanom otvaranju prisustvovali su predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, potpredsjednik Ikea grupe Martin Hanson, švedski ambasador u Hrvatskoj Lars...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.