IKEA traži lokaciju za DRUGU robnu kuću u Beogradu

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IKEA traži lokaciju za DRUGU robnu kuću u Beogradu

Otvaranje robne kuće Ikea u Bubanj potoku planirano je za leto ove godine, a izgradnja, koja je krenula proleća 2016, ide dve nedelje ispred roka. Istovremeno, kompanija se priprema za gradnju robnih kuća u Ljubljani i Bukureštu.

Nakon ovih investicija, kaže regionalni direktor za razvoj Vladislav Lalić, IKEA kreće u druge projekte, odnosno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako je najavio - "već je aktivna u akviziciji zemljišta za drugu robnu kuću u Beogradu, kao i u šest drugih gradova Rumunije".

- U Ljubljani je završen urbanistički deo, kupili smo zemlju, a sada je tender u toku. Očekujemo da u maju ili junu 2017. počne izgradnja - rekao je juče Vladislav Lalić, na Drugoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Beogradu.

Kada je reč o Bukureštu, gde Ikea već ima jednu robnu kuću, izgradnja drugog objekta mogla bi krenuti na jesen, najverovatnije u septembru ili oktobru. Otvaranje se očekuje krajem 2018, rekao je Lalić.

On je podsetio da kompanija ima izuzetno ambicizozan investicioni program za naredni period, te da u sledećih deset godina planira da otvori 13 objekata u regionu.

Osim sektora nameštaja, IKEA je poznata i po šoping centrima i ritejl parkovima. Ukupno, grupacija u svom portfoliju ima 59 šoping centara i 4 ritejl parka (u Evropi, Rusiji, Kini...). U pitanju je oko 3,2 miliona kvadratnih metara, a ove objekte godišnje poseti oko 450 miliona ljudi. Kada se uporedi sa oko 800 miliona posetilaca godišnje u robnim kućama, jasno je koliko je za IKEA-u to važan segment - rekao je Lalić, podsećajući da su svi ovi centri razvijani uz robne kuće.

Namera Ikee je i da u Beogradu razvije ritejl park, uz robnu kuću u Bubanj potoku, o čemu je i ranije bilo reči.

- Do kraja godine doneće se odluka o tome. Kao što je poznato, kupili smo više zemlje nego što nam je potrebno za robnu kuću. Ritejl park bi trebalo da ima oko 40.000 m2, a u pitanju je investicija od oko 60-70 miliona evra - rekao je Vladislav Lalić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bum Ikee u Srbiji: Prva pre roka, niče i druga

Izvor: B92, 22.Feb.2017

Beograd -- Švedski proizvođač nameštaja Ikea planira da gradi drugu robnu kuću u Beogradu, kaže regionalni direktor u Ikei za razvoj za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić..."Ikea kreće u druge projekte, odnosno već je aktivna u akviziciji zemljišta za drugu robnu kuću u Beogradu, kao i u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.