Do 2016. i Beograd dobija svoju Ikeu?

Izvor: Economy.rs, 25.Apr.2015, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 2016. i Beograd dobija svoju Ikeu?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali saopštio je u petak da su gradske vlasti izdale lokacijsku dozvolu za izgradnju robne kuće Ikea, ocenivši da bi ona mogla biti izgrađena do kraja 2016. godine.

Memorandum o saradnji srpske vlade, Grada Beograda i Ikee, koja bi trebala rezultovati izgradnjom robne kuće, potpisan je u oktobru 2014. godine, premda se o ulaganjima poznate švedske firme govori već gotovo pola decenije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << />
Prema ranijim najavama poslovodstva za jugoistočnu Evropu švedski proizvođač u Srbiji želi da izgradi pet robnih kuća uz ulaganje 250 do 300 miliona evra.

Robna kuća Ikea trebala bi biti izgrađena uz autoput na ulazu u Beograd iz smera Niša, ali specijalizovani internet portal Beobuild ističe da pre početka tog projekta treba ispuniti dosta uslova kako bi izgradnja uopšte mogla da počne.

Desetak kilometara jugoistočno od Beograda Ikea je zakupila zemljište od 26,2 hektara, ali se on nalazi iza naplatne postaje Bubanj potok na autoputu pa će biti nužno usuglasiti komunalno i infrastrukturno opremanje lokacije jer je zbog izgradnje obilaznice oko Beograda predviđeno premeštanje stanice za naplatu putarine.

- Trenutno se pozicija građevinske parcele novog centra nalazi iza naplatne stanice, što je svakako neprihvaljivo za investitora, međutim tu se računalo na gradske planove, objavio je portal Beobuild.

- Tek nakon premeštanja naplatne rampe biće moguć pristup ovom objektu bez dodatnih troškova, a investitor naglašava da izgradnja ne može početi dok nadležni ne naprave konkretne korake na tom planu. U tom smislu, ta investicija je vezana i uz neke javne projekte, što možda može opet usporiti realizaciju, tvrdi specijalizovani portal Beobuild u povodu izdavanja lokacijske dozvole za robnu kuću Ikea u Beogradu.

Planirano je da taj objekat bude otvoren krajem 2016. godine i da se zaposli 300 radnika. (Economy.rs, 25. april 2015.)

Nastavak na Economy.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.