Otvorena prva robna kuća Ikea u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2017, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena prva robna kuća Ikea u Srbiji

Najpoznatiji švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstvo, Ikea, otvorio je danas prvu robnu kuću u Srbiji, što je 400. prodajni objekat te kompanije u svetu.

Otvaranju robne kuće prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sa predstavnicima Ikee simbolično zasadio belu brezu, simbol snage mladosti i prosperiteta, što je uobičajeno prilikom otvaranja objekata te kompanije.

Prethodno je Vučić obišao robnu kuću zajedno sa ministrima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spoljnih oslova i trgovine Ivicom Dačićem i Rasimom Ljajićem. Sa predstavnicima Ikee robnu kuću su obišli i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Robna kuća Ikee za kupce će danas biti otvorena od 10 sati, a uprava očekuje da će prvog dana biti oko 20.000 posetilaca.

Ikea je u Srbiji prisutna posle 26 godina, kada je zatvorila svoju prodavnicu u Beogradu.

U robnu kuću u Bubanj Ikea je uložila 70 miliona evra, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima je ponuđena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda.Robna kuća u Bubanj potoku, prostire se na 35.000 kvadrata, a kupcima je na raspolaganju više od 1.400 parking mesta, restoran sa 500 mesta, igraonica za decu, prodavnica švedske hrane, kao i mesto za punjenje električnih automobila.

Robna kuća biće otvorena svakog dana od 10 do 21 časa, dok će restoran raditi od 9.30 do 20 časova, a Beograđanima će biti na raspolaganju i nova gradska autobuska linija broj 70, koja će ih prevoziti do objekta.

Ikea je štampala i prvi katalog na srpskom jeziku u više od milion primeraka, od kojih će najveći broj biti distribuiran domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od robne kuće.

Na nešto više od 300 strana predstavljen je veći deo ponude, uz prezentaciju i predloge za opremanje svih delova stana, kao i navođenje maloprodajnih cena, a kupcima je već dostupan i on lajn katalog.

Izgradnja robne kuće u Srbiji, koja štedi energiju i druge prirodne resurse, počela je u aprilu prošle godine.

Iz uprave Ikee ranije su naveli da se radi i na kupovini zemljišta između benzinske pumpe "Zmaj" i aerodroma "Nikola Tesla" gde bi bila otvorena nova robna kuća u Beogradu, a švedska kompanija je kupila i zemljište u Nišu za gradnju još jednog objekta.

Srbija je 49. zemlja u kojoj Ikea, koja upošljava blizu 180.000 ljudi širom sveta, počinje da radi.

Ikea je prošle godine imala 783 miliona poseta u robnim kućama i više od 2,5 milijardi poseta veb sajtu kompanije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.