Zaplenjeno 8.000 cigareta na putu ka Rumuniji

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 8.000 cigareta na putu ka Rumuniji

Carinici su u protekla dva dana na graničnom prelazu Vatinsprečili krijumčarenje gotovo 8.000 cigareta iz Republike Srbije u Rumuniju.

Akcija carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja je 25. novembra 2015. godine rezultirala zaplenom 4.000 cigaretaskrivenih u teretnomvozu koji je na putu iz BiH ka Rumuniji prolazio kroz Srbiju.

Iako je mašinovođa, 37-godišnji rumunski državljanin, rekao da osim sirovog gvožđa koje se nalazi u tovarnom delu nema ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da prijavi za carinjenje, već pri samom ulasku u lokomotivucarinici su pronašli fiskalni račun za cigarete, što je ukazivalo na to da su negde sakrivene.

Cigarete marki „Viceroy“, „Pall MallBlue“, „Pall Mall Super Slims“, „Fast“ i „LD“, sa srpskim akciznim markicama, pronađene su zahvaljujući posebnoj opremi, tzv. fiber optici, u delu iznad motora lokomotive i u krovnom delu konstrukcije voza.

Samo dan ranije, 24. novembra 2015. godine, zajedničkom akcijom carinika i policajaca, otkriveno je i 3.680 cigareta marke „Ashima“bez akciznih markica.

Tada je kod troje državljana Rumunijeu automobilu „Renault Megan“,koji bio parkiran nedaleko od graničnog prelaza Vatin, otkriveno deset litara alkohola,250 grama duvana i 3.680 cigareta skrivenih među ličnim stvarima u prtljažniku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zaplenjeno 8.000 cigareta na putu ka Rumuniji

Izvor: B92, 26.Nov.2015

Carinici su na graničcnom prelazu Vatin sprečili krijumčarenje skoro 8.000 cigareta iz Srbije u Rumuniju, saopštila je danas Uprava carine...Carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su juče zaplenili 4.000 cigareta skrivenih u teretnom vozu koji je na putu iz BiH ka Rumuniji prolazio kroz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.