Za vredne sudove nagrade do 5.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vredne sudove nagrade do 5.000 evra

Vrhovni kasacioni sud ustanovio je nagrade i priznanja koje će se od ove jeseni, jednom godišnje, dodeljivati najboljim i najažurnijim prvostepenim sudovima u državi, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Donatorskim fondom Svetske banke predviđen je iznos od 20.000 evra koji će se raspodeliti na šest dobitnika priznanja u iznosima od dva puta po 2.000, 3.000 i 5.000 evra, rekao je predsednik VKS-a Dragomir Milojević Tanjugu.

Prema njegovim rečima, nagrade neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti u novcu, već će sudovi dobijati mogućnost da izaberu neku robnu nagradu prema potrebama suda.

"To može biti softver, računarska oprema, kancelarijski materijal, sve ono što je potrebno za rad samog suda, a po potrebi i krečenje ili uređenje nekog dela zgrade", naveo je Milojević ukazujući da su iz robnih nagrada isključeni laptopovi i mobilni telefoni.

Ova vrsta podsticaja za sudove predviđena je Pravilnikom o dodeli nagrada i priznanja sudovima koji je nedavno usvojila Opšta sednica VKS koji je u celosti objavljen na sajtu tog suda.

Nagrađivanje sud - kao tima, a ne sudija pojedinaca, ima za cilj promovisanje efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu, najbolje prakse, kao i stvaranje podsticajnog radnog okruženja i ostvarivanje najboljih rezultata u radu sudova.

Nagrade se dodeljuju sudovima koji postupaju u prvom stepenu za ostvarene najbolje rezultate rada u odnosu na sve sudove iste vrste u jednoj ili više kategorija definisanih Pravilnikom.

Pravilnik je utvrdio četiri kategorije - povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine, povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine, inovacija u upravljanju predmetima ili u upravljanju sudom i unapređenje transparentnosti i javnosti rada suda.

Priznanja će se dodeljivati sudovima koji svojim posebnim aktivnostima i zalaganjem budu doprinosili unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema, a posebna priznanja ustanovljena su za sudove bez starih predmeta u radu.

Mađutim, kako je ukazao predsednik VKS, dobar sud, koji ima puno zastarelih predmeta neće moći da dobije nagradu - jer kako je naveo ne bi bilo u redu da se takvi sudovi nagrađuju.

Nagrade i priznanja dodeljivaće se na osnovu ostvarenih rezultata rada sudova, prema statističkim izveštajima koje sudovi dostavljaju VKS.

Odluke o nagradama donosiće Komisija za dodelu nagrada i priznanja koju čine predsednik VKS i četiri sudije tog suda. Predsednik Vrhovnog kasacionog suda predsedava radom Komisije i donosi odluku o vrsti nagrade za svaku godinu, u zavisnosti od raspoloživih finansijskih sredstava.

Prvi put nagrade i priznanja biće dodeljene na Godišnjem savetovanju sudija "Sudijski dani - 2016", koje se održati od 9. do 12. oktobra godine u Vrnjačkoj Banji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAGRADE ZA VREDNE SUDOVE: Najboljima i najažurnijima od 2.000 do 5.000 evra!

Izvor: Kurir, 27.Sep.2016

...Donatorskim fondom Svetske banke predviđen je iznos od 20000 evra koji će se se raspodeliti na šest dobitnika priznanja u iznosima od dva puta po 2000, 3000 i 5000 evra, rekao je predsednik VKS Dragomir Milojević..Prema njegovim rečima, nagrade neće biti u novcu, već će pored predviđenih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.