ZBOG PRETNJI KIRBIJU Nemanji Ristiću izrečeno psihijatrijsko lečenje

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG PRETNJI KIRBIJU Nemanji Ristiću izrečeno psihijatrijsko lečenje

BEOGRAD - Nemanjia Ristić (42), optužen za pretnje tužiocima, novinarima i ambasadoru SAD-a, osuđen je na obaveznio psihijatrisko lečenje, ali sa slobode.

Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal, izjavio je da ima mesta žalbi na presudu Višeg suda u Beogradu, jer je tužilaštvo tražilo da se Ristiću izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

- Posebno tužilaštvo je zadovoljno dužinom trajanja mere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali smatra da ima mesta ulaganju žalbe u odnosu na vrstu mere, imajući u vidu konstatovanu moguću opasnost da će okrivljeni ponoviti ista ili slična krivična dela, kao i njegovu raniju osuđivanost - rekao je Stamenković.

Ristić je pretio smrću glavnom uredniku informativnog programa B92 Veranu Matiću, glavnoj tužiteljki Srbije Zagorki Dolovac, tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, i ambasadoru SAD Majklu Kirbiju.

Komisija sudskih veštaka neuropsihijatara utvrdila je da je zdravstveno stanje Ristića takvo da su njegove sposobnosti da shvati značaj dela kao i da upravlja svojim postupcima bile isključene.

Ristiću je suđeno kao pripadniku voždovačkog klana zbog pokušaja ubistva Sredoja Šljukića - Šljuke, 30. maja 1994, kada je ubijena Tatjana Nikolić (20). On je 2012 oslobođen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.