Vulin: Ne koristiti žrtve holokausta za dnevnu politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne koristiti žrtve holokausta za dnevnu politiku

Ministar Aleksandra Vulin pozvao je večeras sve političke stranke da žrtve holokausta ne koriste u dnevno političke svrhe.

Vulin nije želeo da komentariše stav Socijaldemokratske stranke koja je ranije saopštila da je neprimereno da on bude šef delegacije Srbije u Aušvicu na dan obeležavanja 70 godina od oslobođenja tog koncentracionog logora, rekavši kratko "da to govori o našoj neodgovornosti".

"Neću to komentarisati i to samo govori o našoj neodgovornosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Vulin koji smatra da Dan sećanja na žrtve holokausta ne treba stavljati u dnevno političke svrhe.

"Molim sve svoje kolege, sve političke partije da naše političke razlike stave u stranu i da tako teške reči kao što su Aušvic i holokaust ne stavljaju u dnevno politički kontekst", rekao je on novinarima.

Vulin je istakao da "bi to bilo dobro i za nas i za našu državu", pozvavši joj jednom sve da to ne rade, jer time pokazujemo loše lice.

SDS je ranije danas saopštio smatra da je "sramotno da Srbiju na dan oslobođenja logora u Aušvicu predstavlja Vulin koji je devedesetih godina bio podstrekivač zločina nad drugim nacijama",

Vulin je danas prisustvovao otvaranju izložbe "Zločini Vermahta u Srbiji za vreme Drugog svetskog rata" u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

U Poljskoj je juče obeležena 70. godišnjica oslobođenja nacističkog logora Aušvic-Birkenau, a na komemorativnoj ceremoniji Srbiju je predstavljao Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.