Vojvođanskim lovcima 147 ugovora

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanskim lovcima 147 ugovora

U okviru konkursa za dodelu sredstava namenjenih programu korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine, dodeljeno je 147 ugovora vojvođanskim korisnicima.

Njih je uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, a ukupna vrednost ugovora iznosi preko 29 miliona dinara, od kojih je 26 miliona namenjeno lovačkim udruženjima u Vojvodini.

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, gde su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potpisani ugovori sa korisnicima ovih sredstava, Branislav Bogaroški je čestitao korisnicima i podsetio da je od 2011. godine, kada je resorni sekretarijat započeo sa ovim konkursnim aktivnostima i osnovao budžetski fond za lovstvo, do sada za ovu oblast izdvojeno 101 milion dinara.

"U ovoj godini je 26 miliona dinara namenjeno lovačkim udruženjima, a sredstva će biti uložena u prihvatilišta za fazanske piliće, izgradnju bunara i pojilišta za divljač, izgradnju i uređenje poligona za lov fazana, izgradnju i rekonstrukciju objekata za rekonstrukciju lovačkih trofeja, kao i za opremanje udruženja i lovočuvarskih službi. U 2015. godini postoji namera da se uloži u podizanje nivoa informatičke opremljenosti u oblasti lovstva na teritoriji AP Vojvodine, čime bi se obezbedila lakša komunikacija Sekretarijata sa udruženjima i kvalitetnije praćenje rada u ovoj oblasti na nivou naše pokrajine. Na osnovu obaveza Zakona o veterinarstvu, planirano je i dalje sufinansiranje objekata za obradu mesa divljači i obradu lovačkih trofeja. Od 77 korisnika lovišta, u ovoj godini je sredstva dobilo 71 lovačko udruženje", rekao je Bogaroški.

On je naglasio da će se i u 2015. godini ova podrška nastaviti, i pozvao predstavnike ove oblasti da učestvuju na konkursima Sekretarijata i ubuduće, kako bi zajedno doprineli unapređenju lovstva u našoj pokrajini.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.