Vehabija Mevlid Jašarević izgubio živce zbog Dodika, pa izbačen iz sudnice

Izvor: Blic, 27.Apr.2012, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabija Mevlid Jašarević "izgubio živce" zbog Dodika, pa izbačen iz sudnice

SARAJEVO - Mevlid Jašarević, državljanin Srbije koga pravosudni organi Bosne i Hercegovine terete za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu prošlog oktobra, udaljen je sa ročišta na kome je razmatran predlog da se njemu i saradnicima produži pritvor.

Jašarević je, naime, na jučerašnjem ročištu u jednom trenutku "izgubio živce" i rekako da izjave tužioca Saše Sarajlića doprinose uspostavljanju šerijata u BiH, kao i da tu državu svojim izjavama "više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njega vređa" predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, piše sarajevski "Dnevni avaz".

Sud BiH će, kako se navodi, odluku o predlogu za produžetak pritvora Jašareviću i saradnicima doneti naknadno.

Tužilac Sarajlić je, kako se navodi, bio protiv njihovog puštanja na slobodu, sa obrazloženjem da je napad na ambasadu SAD-a izazvao vanrednu situaciju u celoj BiH, te da bi optuženi izlaskom na slobodu mogli uticati na svedoke.

Pozivajući se na svoja saznanja, "Avaz" piše da su u predlogu za produženje pritvora navedene i pretnje koje donedavno osumnjičeni, a sada svedok Tužilaštva Dino Pečenković, dobija već neko vreme.

O tim pretnjama govorio je na ročištu i tužilac Sarajlić.

"Želim da sva trojica optuženih shvate da niko nema ništa protiv njihovih brada, nošnje i uverenja. Selefijski i vehabijski pokret ima drugačija shvatanja od toga kako ih prezentiraju Jašarević i ostali optuženi", rekao je Sarajlić.

"Vaše izjave pomažu nam da uspostavimo šerijat", prokomentarisao je Jašarević, a nakon izjave da Dodik više od njega vređa BiH, sudija Biljanja Čuković je Jašarevića udaljila iz sudnice.

Inače, protiv Jašarevića optužnicu je podnelo i Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država koje bi, kako pretpostavljaju u Sarajevu, mogle zatražiti i njegovo izručenje.

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Mevlida Jašarevića, Emraha Fojnice i Muniba Ahmetspahića, koji se terete za pripremu i izvršenje terorističkog napada na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, 28. oktobra prošle godine.

Jašarević (24), koji je rođen u Novom Pazaru, te Fojnica (21) i Ahmetspahić (22) iz Zenice nalaze se u pritvoru.

Povezane vesti: Amerikancu iz BiH preti doživotni zatvor zbog terorizma Uhapšene vehabije koje su napale TV ekipu u Novom Pazaru Optužnica protiv Jašarevića do marta Vehabije iz Gornje Maoče puštene na slobodu Dodik: Dogovor koče konceptualne razlike,a ne podela fotelja

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jašarević udaljen sa ročišta, odluka o pritvoru naknadno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012

SARAJEVO -..Mevlid Jašarević, državljanin Srbije, koga pravosudni organi Bosne i Hercegovine terete za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu prošlog oktobra, udaljen je sa ročišta na kome je razmatran predlog da se njemu i saradnicima produži pritvor...Jašarević je, naime, na jučerašnjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Terorista Jašarević izbačen iz sudnice

Izvor: Kurir, 27.Apr.2012

Melvid izgubio živce na ročištu na kome je razmatrano o produženju pritvora i tužiocu rekao da vređa BiH više od Milorada Dodika..SARAJEVO - Mevlid Jašarević, državljanin Srbije koga pravosudni organi Bosne i Hercegovine terete za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu prošlog oktobra,...

Nastavak na Kurir...

Jašarević "izgubio živce" zbog Dodika, pa izbačen iz sudnice

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2012

Mevlid Jašarević, koga pravosudni organi Bosne i Hercegovine terete za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu prošlog oktobra, udaljen je sa ročišta na kome je razmatran predlog da se njemu i saradnicima produži pritvor...Jašarević je, naime, na jučerašnjem ročištu u jednom trenutku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.