Vanredno stanje u Tunisu

Izvor: Akter, 04.Jul.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u Tunisu

Predsednik Tunisa Beži Kaid Esebsi proglasio je danas vanredno stanje u zemlji, osam dana posle napada u kojem je ubijeno 38 turista na plaži jednog hotela

"Predsednik je proglasio vanredno stanje u Tunisu i kasnije će se obratiti naciji", saopštila je Esebsijeva pres služba.

Vanredno stanje u Tunisu daje dodatna ovlašćenja vojsci i policiji.

Vanredno stanje je ukinuto u martu 2014. godine, a bilo je na snazi od januara 2011. godine posle bekstva predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Zinea el Abidina Bena Alija pred početak uličnih demonstrancija koje su pokrenule "arapsko proleće".

Posle revolucije, Tunis se sve više suočava s porastom džihadističkih napada, koji su odgovorni za smrt nekoliko desetina vojnika i policajaca.

Sunitski ekstremisti iz Islamske države izvršili su dva napada u Tunisu za tri meseca. Ukupno 59 turista ubijeno je Tunisu - 21 osoba u centru glavnog grada u muzeju Bardo u martu i 38 osoba 26. juna u turističkom letovalištu u Susu.

Premijer Tunisa Habib Esid izjavio je nedavno u intervjuu za britansku televizijsku mrežu Bi-Bi-Si da je policija bila suviše spora u reagovanju na napade, priznajući prvi put da je bilo bezbednosnih propusta.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Tunisu proglašeno vanredno stanje

Izvor: B92, 04.Jul.2015

Predsednik Tunisa Beži Kaid Esebsi proglasio je vanredno stanje u zemlji, osam dana posle napada u kojem je ubijeno 38 turista na plaži jednog hotela..."Predsednik je proglasio vanredno stanje u Tunisu i kasnije će se obratiti naciji", saopštila je Esebsijeva pres služba...Vanredno stanje u Tunisu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.