VIŠEMILONSKA ŠTETA Izgorela fabrika nameštaja u Kovačici, izbegnuta eksplozija

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIŠEMILONSKA ŠTETA Izgorela fabrika nameštaja u Kovačici, izbegnuta eksplozija

Vatra visine nekoliko metara za vrlo kratko vreme zahvatila je salon i fabriku nameštaja u Kovačici, sinoć oko 19.20 sati, potvrđeno je "Blicu" iz Vatrogasne stanice Pančevo.

Oba objekta bila su puna lako zapaljivih predmeta, a na lice mesta ubrzo su stigle vatrogasne ekipe iz Kovačice i Pančeva, koje nisu uspele da sačuvaju fabriku i salon, ali su sačuvale okolne kuće od požara.

- Radi se o velikim količinama panela, boja i lakova, ali postojala je i opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od eksplozije, jer su se tu nalazila i postrojenja koja u proizvodnji koriste butan i zemni gas. Naši vatrogasci su uspeli da to iznesu iz pogona,a u ovom kraju je isključena iz preventivnih razloga i električna energija - istakao je komandir Spasilačko-vatrogasne brigade Pančevo Boro Majkić za RTS.

Uzrok požara za sad nije poznat, a vatrogasne ekipe će dežurati na zgarištu i tokom noći. Majkić je naveo da je na lokalizovanju požara bilo angažovano 14 vatrogasaca sa četiri vozila, dodajući da su u gašenju pomagali i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kovačice i okolnih mesta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.