Umro tužilac povređen u talačkoj krizi u Istanbulu

Izvor: Akter, 31.Mar.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro tužilac povređen u talačkoj krizi u Istanbulu

Tužilac koji je teško povredjen tokom policijske operacije izvedene danas da se savladaju njegovi otmičari u sudu u Istanbulu, podlegao je povredama, saopštili su lekari

"Tužilac Mehmet Selim Kiraz bio je teško povredjen kada je stigao u bolnicu, i izgubili smo ga uprkos svim našim naporima", naveli su lekari u televizijskoj izjavi.

Policija je posle šest sati pregovora izvela akciju da savlada dva naoružana otmicara, članova zabranjene ekstremno levičarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << grupe, koji su držali tužioca kao taoca u zgradi suda.

Lekari su rekli da je tužilac bio pogodjen mecima u glavu i grudni koš, da nije disao i srce mu nije kucalo kad je stigao u bolnicu.

Tužilac Kiraz istraživao je smrt jednog mladića koga je policija ranila na antivladinim protestima 2013. godine, i koji je posle 269 dana u komi umro 11. marta 2014.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilac ustreljen tri puta u glavu

Izvor: B92, 01.Apr.2015, 07:45

Istanbulski tužilac Mehmet Selim Kiraz podlegao je povredama u bolnici nakon što je sa tri metka ustreljen u glavu...Ali za sada nije poznato da li su ga ranili otmičari ili policija, tokom akcije..."Hurijet" prenosi izjavu načelnika policije Istanbula Selamija Altinoka, da su specijalne snage počele...

Nastavak na B92...

Zbog otmice sudije saslušavani pripadnici turske levičarske grupe DHKP-C

Izvor: Blic, 01.Apr.2015

Turska policija danas je ispitala dvadesetak pripadnika ekstremno levičarske grupe odgovorne za otmicu tužioca, koji je sinoć podlegao povredama tokom policijske akcije njegovog oslobađanja...Tužilac Mehmet Selim Kiraz otet je u sudu u Istabulu, a u jučerašnjoj policijskoj akciji teško je ranjen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.