Izvor: Blic, 31.Maj.2016, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulcinj: Krivična prijava protiv zelenaša

U okviru akcije "Dijagonala dva", protiv lica H.Ć. (62) iz Dečana, nastanjenog u Ulcinju, podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo zelenaštvo, saopštila je crnogorska policija.

H.Ć. je osumnjičen da je dao S.K. iz Ulcinja na zajam 20.000 evra uz 10 odsto kamate na mesečnom nivou, pribavljajući pritom za sebe protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni je sa S.K. sačinio fiktivni ugovor o kupoprodaji nepokretnosti - parcele površine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1.040 metara kvadratnih vredne 100.000 evra, koja je bila garancija za vraćanje novca koji je uzet na takozvanu zelenašku kamatu.

"Oštećeni S.K. je plaćao zelenašku kamatu H.Ć. pet meseci, a nakon što to više nije bio u mogućnosti H.Ć. je, kako se sumnja, zadržao ovu nepokretnost. Time je počinio krivično delo zelenaštvo jer je zadržao imovinu oštećenog koja je znatno vrednija od iznosa dugovanog novca", saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U policiji podsećaju da je H.Ć. već dva puta bio hapšen zbog istog krivičnog dela.

Sektor kriminalističke policije istražuje osobe i grupe za koje postoje saznanja da se bave zelenaštvom, a do sada je otkriveno da je ovim krivični delima plasirano oko 2.230.000 evra, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.