Uhapšeni šverceri oružja

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2016, 03:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni šverceri oružja

Bosanske vlasti su, u saradnji sa Saveznom kriminalističkom službom Austrije (BK), rasturile kriminalnu organizaciju koja se bavila švercom oružja za Evropu. Uhapšeno je 11 osoba i zaplenjeno je naoružanje, kao i 11,5 kilograma eksploziva, te ratnog materijala, navodi se u saopštenju.

Portparol BK Silvia Štraser ističe da je oružje švercovano i u Austriju.

Bosanske vlasi, iz disktrikta Brčko, su se u septembru obratile BK sa prvim informacijama o organizovanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kriminalnoj bandi.

Krajem oktobra održan je operativni sastanak državnih tužilaca i istražnih organa BiH i Austrije u Beču. U sredu, kako je navedeno, sprovedeni su pretresi stanova u Brčkom, u kojima su učestvovali i austrijski policajci. Među 11 uhapšeni je, prema BK, i šef bande.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.