Izvor: B92, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena šestorica begunaca

Vršac -- Kako saznaje B92, šestorica od osmorice begunaca iz zatvora u Vršcu uhapšena su, a za dvojicom se još traga.

U selu Orešac kod Vršca uhapšeni su Denis Rovčanin, Ivan Nikolić, Zoran Mladen, Oliver Lekić, Rajko Jovanović i Dragan Aleksovski. Dvojica od osmorice koji su juče pobegli iz vršačkog zatvora, napali su jednu osobu, a zatim je opljačkali. Nadležni organi uradili su uviđaj i proverava se da li su begunci u kuću ušli sa dozvolom vlasnika ili bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nje. Za njima se i dalje traga.

Kako je izjavila za B92 istražni sudija Opštinskog suda u Vršcu Cveta Kajević-Grubišić, reč je o dvojici Vrščana koji su u jednoj kući vezali i tukli vlasnika, a potom su uzeli nešto novca i mobilni telefon.

Ona je izjavila za B92 da postoji sumnja da se odbegli pritvorenici nisu slučajno našli u toj kući.

"Naime, oni su došli uz njegov pristanak, on im je praktično pružio utočište, naravno, tvrdeći da ne zna o kojim se licima radi, a kasnije su ta lica izvršila i razbojništvo nad licem koje ih je primilo u svoju kuću, što svakako govori o profilu njihove ličnosti", kaže ona.

Cveta Kajević-Grubišić kaže da su nadležni organi uradili uviđaj i da policija ulaže sve napore kako bi beguncima ušla u trag.

Osmorica pritvorenika pobegla su u noći između utorka i srede iz odeljenja pritvora u Vršcu. Iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija nije navedeno zbog kojih krivičnih dela su bili osuđeni.

Odgovorni za najteža krivična dela

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde saopštila je da su, među šest odbeglih pritvorenika koji su danas popodne uhapšeni u ataru sela Orešac kod Vršca, dvojica odgovorna za ubistvo, a ostali za razbojništvo, silovanje, promet opojnih droga i falsifikovanja isprave.

Među uhapšenima su Dragan Aleksovski, prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina zbog ubistva i Zoran Mladen, osuđen nepravnosnažnom presudom na devet godina kazne zatvora zbog ubistva.

Uhapšeni su i Ivan Nikolić, osuđen nepravosnažnom presudom zatvorsku kaznu od četiri godine zbog razbojništva i Rajko Jovanović, osuđen nepravosnažnom presudom na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine zbog silovanja.

Uhvaćeni su i Denis Rovčanin, osuđen nepravosnažnom presudom na kaznu zatvora od tri godine i šest meseci zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i Oliver Lekić, osuđen nepravosnažnom presudom na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri meseca zbog falsifikovanja isprave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.