Uhapšen zbog napada na novinara iz Vršca

Izvor: RTS, 06.Maj.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog napada na novinara iz Vršca

Pančevačka policija uhapsila je Milana T. (29) pod optužbom da je vozilom namerno udario glavnog urednika portala E-Vršac Aleksandra Čupića, saopštila je policija iz tog grada.
Milan T. je uz krivičnu prijavu kojom se tereti za izazivanje opšte opasnosti i nanošenje telesnih povreda priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju Policijske uprave Pančevo.
Novinar Aleksandar Čupić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ranije rekao da se napad desio dok je bio na terenu sa kolegama iz Televizije Kovačica u selu Parta, u blizini Vršca, i naveo da je kamionetom pokušao da ga zgazi Milan Tikić, sin lokalnog biznismena Dragana Tikića.
"Stajao sam pored puta kada je naišao crni kamionet koji je vozio levom stranom, umesto desnom, i išao u mom pravcu. Mislio sam da želi da siđe na atarski put i u poslednjem trenutku shvatio da ide direktno na mene. Uspeo sam malo da odskočim u stranu, ali me je on udario i odbacio sa haube nekoliko metara", rekao je Čupić.
Ocenio je da je reč o pokušaju ubistva i to povezao sa činjenicom da u poslednjih mesec i po dana intenzivno piše istraživačke tekstove o vezama Dragana Tikića sa političarima.
Čupić je dodao da je slučaj prijavio policiji i izrazio očekivanje da će napad biti okvalifikovan kao pokušaj ubistva.
Novinar je bio zadržan u vršačkoj bolnici tri dana na posmatranju jer se pola sata nakon incidenta onesvestio. Danas je agenciji Beta rekao da je izašao iz bolnice na sopstveni zahtev.
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine pozdravili su brzu reakciju policije koja je uhapsila napadača na urednika vršačkog portala E-Vršac Aleksandra Čupića i zatražila i primerenu kaznu za njega.
"NUNS i NDNV podsećaju da se po Krivičnom zakoniku napad na novinare smatra napadom na službeno lice i da su predviđene posebne sankcije za ugrožavanje njihove bezbednosti", navodi se u saopštenju.
I Udruženje novinara Srbije zatražilo je strogo kazne za napadača, ističući da je za takvo delo zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.