Uhapšen zbog malverzacija sa žitaricama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog malverzacija sa žitaricama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Lj.K., odgovorno lice preduzeća "Mlinostepa", zbog sumnje da je oštetio Republičku direkcije za robne rezerve za 445.540.089 dinara, saopštio je danas MUP.

Osumnjičeni je u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u raspolaganju robom Republičke direkcije za robne rezerve uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

On je osumnjičen "da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovornog lica ostvarivši protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 445.540.089 dinara", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je, "u od 31. decembra 2012. do 26. februara 2013. bez naloga i saglasnosti Republičke direkcije prodao robu koja mu je poverena na čuvanje".

MUP je naveo i da je osumnjičeni "fakturisao i naplatio skladištenje 13.967 tona merkantilnog kukuruza i 3.721 tona pšenice, bez evidentiranja prodaje u svojoj poslovnoj dokumentaciji".

Republička direkcija za robne rezerve je 26. februara 2013. izvršila popis "kada je utvrđen manjak robe koja je bila uskladištena u silosima u Stepanovićevu", vlasništvo preduzeća "Mlinostep" iz Novog Sada .

"Robu je osumnjičeni Lj.K. prodavao većem broju fizičkih i pravnih lica", navodi se u saopštenju.

MUP je naveo i da je "Mlinostep" tokom 2013. zbog ovakvog načina poslovanja doveden u stečaj "bez mogućnosti naplate potraživanja od strane Republičke direkcije za robne rezerve".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Hapšenje zbog zloupotreba s kukuruzom i pšenicom

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Mar.2015

NOVI SAD - Pripadnici MUP-a u Novom Sadu uhapsili su Lj.K., odgovorno lice preduzeća "Mlinostepa", zbog sumnje da je oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 445.540.089 dinara.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.