Uhapšen vozač koji je usmrtio pešaka na Vidikovcu

Izvor: Politika, 05.Maj.2015, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vozač koji je usmrtio pešaka na Vidikovcu

U efiksanoj akciji pripadnika MUP-a, sinoć je uhapšen Uroš Mikić (22) koji je u noći između petka i subote u beogradskom naselju Vidikovac  u ulici Mihaila Petrovića pregazio Marka Jovanovića (31) automobilom „golf 2”  i pobegao sa lica mesta.

Jovanović je hodao trotoarom ali je zbog parkiranih automobila izašao na ulicu. Na njega je tada naleteo Uroš  vozeći brzinom od oko 130 km na sat. Udario ga je, a od siline udarca Marko je pao na šoferšajbnu parkirane „škode >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << fabije” i poginuo na licu mesta. Uroš je pobegao sa lica mesta bez zaustavljanja. Kobne noći vozio je „golf 2”, sa registarskim tablicama Smederevske Palanke. Automobil je uzeo od očuha, bez njegovog znanja. Nakon nesreće, nezvanično saznajemo,  pozvao je majku koja je došla po njega i odvezla ga, a automobil su ostavili na skrivenom parkingu.

Uroš je prilikom privođenja priznao sve detalje oko nesreće i skrivanja od policajaca, koji su mu ipak ušli u trag i rešili slučaj za svega tri dana. Pregledali su više od 120 „golfova 2”.  Uroš Mikić  je bio za volanom bez vozačke dozvole i od ranije ima krivični dosije.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.