Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin u Brčkom

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin u Brčkom

Po nalogu Tužilaštva BiH, na području Brčkog uhapšen je Đorđe Ristanić (58) osumnjičen za ratne zločine počinjene na području Brčkog.

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da su hapšenje, po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, izvršili policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH, uz asistenciju policijskih službenika Brčko distrikta BiH, prenosi RTRS.

Ristanić je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je, kao predsednik Ratnog predsedništva opštine Brčko tokom 1992. godine zajedno sa drugim članovima Ratnog predsedništva, milicije i vojske, planirao, naredjivao i podstrekivao progon nesrpskog stanovništva na tom području.

On je pod istragom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zločini protiv čovečnosti.

Reč je o predmetu kategorije dva, odnosno predmetu u kojem je istraga započeta u Tužilaštvu Haškog tribunala, nakon čega je predmet ustupljen pravosudju BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za odredjivanje mere pritvora ili mera zabrane.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog ratnih zločina u Brčkom

Izvor: B92, 28.Maj.2015

Po nalogu Tužilaštva BiH, na području Brčkog uhapšen je Đorđe Ristanić (58) osumnjičen za ratne zločine počinjene na području Brčkog. U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da su hapšenje, po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, izvršili policijski službenici Agencije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.