Uhapšen čovek koji je pustio dron na utakmici u Beogradu

Izvor: Politika, 07.Okt.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen čovek koji je pustio dron na utakmici u Beogradu

TIRANA – Zbog nelegalnog posedovanja oružja i 30 karata za predstojeću kvalifikacionu utakmicu Srbjia - Albanija u Eljbasanu, rano jutros u Tirani je uhapšen Ismailj Morina, koji je tokom utakmice reprezentacija dve države, prošle jeseni u Beogradu, na stadion pustio dron sa zastavom „velike Albanije”, objavo je portal Balkanveb.

Prema zvaničnim izvorima, tokom kontrole vozila kojim je upavljao Morina, koji je poznat kao Balista Morina, pronađen je pištolj za koji nije imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dozvolu i za koji je rekao da ga nosi radi samoodbrane.

Zajedno sa Morinom su uhapšene još tri osobe koje su se nalazile u vozilu, a koje su zadržane zbog saučesništva.

Policija je saopštila da je kod Morine pronađeno 30 karata za fudbalsku utakmici Albanija - Srbija kao i neke brošure.

Inače, Morina je ovih dana najavljivao da sprema iznenađenje na predstojećoj utakmici i kvalifikacijama za EP 2016. između Albanije i Srbije.

Čelnici Fudbalskog saveza Albanije ranije su objavili da će Morini biti zabranjen ulazak na stadion. Međutim, on se pohvalio na društvenim mrežama da će 100 odsto biti na stadionu pokazao kartu za ovaj meč, koja glasi na njegovo ime.

Morina je poručivao da ima iznenađenje za premijera Srbije Aleksandra Vučića, iako se još ne zna da li će on prisustvovati ovom duelu.

Kurir piše da je on rekao da je za premijera spremio naočare, aludirajući pritom na napad na Vučiha u Srebrenici.

Na Fejsbuku Morina se pohvalio da je za svoje akcije dobio podršku od porodice Adema Jašarija, koji je bio osnivač i vođa terorističke OVK. Pohvalio se i zastavom tzv. velike Albanije, koju je, kako kaže, dobio od porodice Jašari.

Utakmica, koja je prošle jeseni igrana u Beogradu, prekinuta je pošto je na stadio doleteo dron sa zastavom „velike Albanije, a onda su na stadionu Partizana izbili incidenti. Morina je kasnije priznao da je upravljao dronom.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.