Uhapšen bivši pripadnik Armije BiH

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši pripadnik Armije BiH

Pripadnici policijskih agencija uhapsili su bivšeg pripadnika Armije Bosne i Hercegovine Huseina Isakovića koji se sumnjiči za ratne zločine nad Srbima, saopšteno je danas.

On je osumnjičen za zločine počinjene na području Bužima. Hapšenje su izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i Granične policije po nalogu Državnog tužilaštva BiH.

Budući da je Isaković bio izvan BiH i nedostupan vlastima, na zahtev Državnog tužilaštva BiH raspisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je policijska potraga, pa je on uhapšen čim je stupio na tlo BiH.

Isaković je pod istragom i tereti se da je kao pripadnik Vojne policije bošnjačke Armije BiH zajedno s drugim osumnjičenima učestvovao u ratnom zločinu počinjenom u bivšem hotelu "Radoč" u Bužimu koji je služio kao zatvor.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.