Ubijeno više od deset avganistanskih policajaca

Izvor: Akter, 24.Maj.2015, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno više od deset avganistanskih policajaca

Najmanje 10 avganistanskih policajaca ubijeno je u napadima u talibana u južnoj provinciji Helmand, rekli su bezbednosni zvaničnici

Direktor kancelarije za koordinaciju provincije Helmand Mohamad Ismail Hotaki rekao je da su talibani napali 10 policijskih kontrolnih punktova u oblasti Sangin u toj provinciji. Prema njegovim rečima talibani su uspeli da zauzmu tri punkta i danas nastavljaju napredovanje.

Hotaki je rekao da je u napadima ubijeno najmanje 10 policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i povređeno 16. Kasnije je zamenik policije oblasti Sangin Hadži Bari rekao da su nađena tela najmanje 13 ubijenih policajaca i da je 15 povređeno.

"Kontrolišemo 80 odsto kontrolnih punktova i u toku su borbe s talibanima oko dva punkta", rekao je Bari i dodao da je veliki broj talibana uključen u napade i da se bore sa punom snagom.

Talibani su izveli više napada u raznim delovima Avganistana od početka njihove ofanzive koja je počela 24. aprila, s početkom toplog vremena.  Policijski kontrolni punktovi su redovna meta njihovih napada jer često ima mali broj policajaca koji su slabije naoružani nego vojska.

NATO i američke trupe završili su svoju borbenu misiju u Avganistanu krajem prošle godine i od tada su lokalne avganistanske snage isključivo odgovorne za borbu protiv talibana.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.