UŽAS U MEĐUGORJU: Italijanski sveštenik platio braći hodočašće pa ih silovao na svetilištu!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U MEĐUGORJU: Italijanski sveštenik platio braći hodočašće pa ih silovao na svetilištu!

RIM/ZAGREB - Italijanska javnost skandalizovana je ćutanjem crkve o silovanju dvojice dečaka u Međugorju iako su za taj gnjusni zločin saznala još u oktobru 2014. godine.

"Nije na nama da sudimo" mirno je izjavio Kardinal Paolo Romeo odgovarajući na prozivke.

Naime, sveštenik u Palermu don Roberto Eliće (38) priznao je pre dve godine vrhu tamošnje Crkve da je dvojici dvojici braće (13, 15) platio hodočašće u Međugorje da bi ih u tom svetilištu silovao! >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << U početku je tvrdio da je to uradio samo jednom, ali se kasnije ispostavilo da ih je više puta prisilio na seksualni čin i to ne samo u Međugorju već i u njihovoj kući.

Zbog tog zločina tadašnji nadbiskup u Palermu kardinal Paolo Romeo opozvao je Elicea iz župe Presvete Marije Uznesene i poslao ga u Rim u dom zatvorenog tipa za grešne sveštenike. Odatle je on tek u utorak, 15 meseci od priznanja, prebačen u rimski zatvor i biće mu suđeno za silovanje maloletnika.

Eliće je juče ujutro prvi put saslušan na sudu, ali više detalja o tome što je ispričao jučer nije bilo. Ali ono što zabrinjava italijansku javnost jeste činjenica da crkva nije prijavila sveštenika silovatelja policiji, već majka dečaka, kao i činjenica da je sveštenik pedofil i silovatelj uhapšen posle 15 meseci od zločina.– Obavijestili smo majku odmah pošto smo saznali za slovanje njenih sinova i ponudili joj finansijsku pomoć. U dalju istragu ne ulazimo, pojasnio je Paolo Romeo.

Kako pišu mediji, klupko je počelo da se odmorava kada su se dvojica braće poverila majci i ispričali joj o don Robertovom zlostavljanju, o tome kako ih je prvi put dirao kada ih je odveo u Međugorje, te da je s time nastavio i kada su se vratili u Italiju. Majka je tada odmah poslala poruku don Robertu da sve prizna.

U porukama koje je s njim razmenila don Roberto nije sakrio da je napastovao njenu djecu, ali je pokušao da seopravda. “Branio se “da je izgubio kompas, da ga je previše zagrljaja i želja za naklonošću odvela u haos”, a majka je sačuvala te poruke i upravo one su ključni dokaz protiv njega.

Svešenik se branio i da zlostavljanje nije bilo tako učestalo, a nesretnoj ženi koja je željela znati koliko je to trajalo odgovorio je: “Pet puta”.Njegova ispovest majci u kojoj je, između ostalog pisao o svojim bolesnim načinima ljubavi, podudara se s onim što su braća ispričala, te su talijanski istražitelji pokrenuli postupak.

Uhapšeni i osumnjičeni velečasni Elice u jednoj od poruka poslatih majci silovanih dečaka napisao da razmišlja o samoubistvu.– Toliko toga mi je na srcu da bih mogao sebi da oduzmem život napisao Elice.

Međutim javila se i treća žrtva, muškarac koji je sada već punoletan. Potvrdio je policiji da ga je don Elice na isti način ‘zaveo’, ali da ne želi da izlazi u javnost niti na sud s obzirom da taj nemili događaj iz mladosti nastoji zaboraviti.

(dnevni-list.ba)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.