UŽAS U ČAČKU Vaspitačica  seksualno zlostavljala  dečaka (4)

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U ČAČKU Vaspitačica seksualno zlostavljala dečaka (4)

Roditelji dečaka sve su prijavili upravi Predškolske ustanove „Radost“, vaspitačica je suspendovana, a slučaj su preuzeli policija i tužilaštvo.

Nezapamćeni skandal dogodio se tokom zimovanja dece iz jednog vrtića iz Čačka (naziv poznat redakciji) na Zlatiboru pre nešto više od mesec dana, a dečak (čiji identitet ne otkrivamo zarad zaštite prava maloletnika) sam je sve ispričao roditeljima.

Kako saznajemo, nekoliko dana od povratka sa planine dečak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je svoju majku pitao koji ona ima polni organ. Pošto mu je odgovorila, mališan je izjavio da i njegova vaspitačica (ime i prezime poznato redakciji) ima isti i “da je sve video i probao i da je mnogo ružno”. Istu priču dečak je ispričao i pred ocem, nakon čega su roditelji rešili da ono što su čuli prijave direktoru i psiholozima vrtića.

- Dok su druga deca spavala tokom dnevnog odmora, vaspitačica ga je odvela u kupatilo, skinula se i privukla njegovu glavu ka svom međunožju, terajući ga da je zadovolji. Dečak je sve to podrobno opisao roditeljima, rekavši da više nikada ne želi to da radi - preneo nam je izvor uključen u ovaj slučaj.

Negira optužbe

Roditelji zlostavljanog mališana dali su izjave u policiji, a slučaj je preuzelo tužilaštvo, koje će u daljem postupku utvrditi da li u slučaju ima elemenata krivičnog dela. Kako saznajemo, vaspitačica je prilikom saslušanja negirala sve optužbe i tom prilikom joj nije određen pritvor.

Oni su odmah sve prijavili direktorki Predškolske ustanove “Radost” Veri Jovanović, a ona je odmah pozvala psihologe. Pošto oni nisu mogli da dođu ni do kakvog zaključka, direktorka je roditeljima i detetu zakazala razgovor sa kliničkim psihologom doma zdravlja. Razgovoru je prisustvovala i načelnica dečjeg dispanzera. Dečak je pred svima ponovio svaki detalj zlostavljanja. Čak je detaljno nacrtao ono što je tada video. Stručni tim Dečjeg dispanzera sačinio je izveštaj o ovom događaju i poslao ga u PU “Radost”, uz ocenu da se, po svemu sudeći, radi o seksualnom zlostavljanju i da o svemu treba obavestiti policiju. Posebno se ističe da je pred svim kompetentnim sagovornicima, u četiri odvojene seanse, dečak ponovio svaki detalj neprijatne situacije.

- Slučaj smo prijavili policiji, a vaspitačica je suspendovana. Osim toga, protiv nje je u okviru ustanove pokrenut disciplinski postupak. Roditelji čak nisu želeli da terete vaspitačicu, već su samo tražili premeštaj deteta u drugi vrtić. Međutim, shvatila sam da je stvar ozbiljna. Želimo da se sazna istina - kaže Vera Jovanović, direktorka PU „Radost“.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.