UDES U MAKEDONIJI: Lekari nisu bebu ostavili da umre!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2014, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDES U MAKEDONIJI: Lekari nisu bebu ostavili da umre!

Osmomesečnog Andriju Marinkovića u bolnicu u Velesu prevezla Hitna pomoć iz mesta Negotino, a ne putnici

SKOPLJE - Makedonsko ministarstvo zdravlja juče je demantovalo pisanje pojedinih makedonskih medija da lekari nisu prevezli osmomesečnog Andriju Marinkovića u bolnicu misleći da njegove povrede nisu teške.

U saopštenju ministarstva navodi se da je bebu u bolnicu u Velesu prevezla Hitna pomoć iz mesta Negotino i da je mališana preuzeo hirurg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Filip Todorovski.

Pokušali reanimaciju

- Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno. Na mesto udesa poslednja je stigla ekipe Hitne pomoći iz Valandova i u tom momentu svi povređeni putnici iz Srbije su već bili prevezeni u bolnicu - navodi se u saopštenju ministarstva.

Andrija je, podsetimo, stradao u ponedeljak u nesreći u kojoj su povređeni njegov otac Dragan Marinković (34), majka Marija (30), brat Matija (5) i stric Nikola Marinković (24). Do nesreće je došlo kad je „ford fijesta“ niških registracija, kojom je upravljao Rajko Radojković (21) i u kojem su još bili Rajkova devojka Milica Novović (19) i prijatelj Nikola Gavrilović (20), pretičući kamion preko pune linije prešao na levu stranu puta i direktno su sudario sa „škodom fabijom“ u kojoj je bila porodica Marinković.

Lekari na razgovoru

Budući da su se na pojedinim makedonskim sajtovima pojavile informacije da su lekari došli tek posle 40 minuta i da bebi nisu ukazali pomoć, zbog čega je mali Andrija izdahnuo, makedonsko ministarstvo zdravlja je formiralo komisiju koja je pozvala na razgovor lekare koji su intervenisali na mestu udesa, a provereni su i policijski zapisnici s mesta nesreće.

(Z. N.)

Nišlija se oporavlja

GAVRILOVIĆ STIŽE KUĆI

Milorad Gavrilović kaže za Kurir da nema informacije o zdravstvenom stanju Nikolinih prijatelja Rajka Radojkovića i Milice Novović.

- Supruga mi je objasnila da su svi oni smešteni u različite bolnice, tako da nije videla ni Rajka ni Milicu. Ipak, od lekara je čula da se i oni oporavljaju - rekao je Milorad.(M. M.)

ČINJENICE

Kakve su povrede zadobili putnici

- Dragan Marinković lakše povrede

- Marija Marinković povreda kičme

- Matija Marinković polomljen kuk i butna kost

- Nikola Marinković povrede glave, u komi

- Milica Novović prelom karlice

- Nikola Gavrilović otvoreni prelom noge

- Rajko Radojković lakše povrede

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.