UBISTVO U OBROVCU Svi su znali ko je ubica, zašto je istraga kasnila 13 godina?

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBISTVO U OBROVCU Svi su znali ko je ubica, zašto je istraga kasnila 13 godina?

Bačka Palanka – Tihomir Ponjević (22) nađen je mrtav na sred puta, uz belu liniju, na ulasku u Tovarišvo od Obrovca, 2. marta 2002. godine, a novosadska policija je posle 13 godina, krajem prošle nedelje, rasvetlila ovaj slučaj. Konačno su policijski istražitelji zaključili da se ne radi o saobraćajnom udesu, nego ubistvu koje se desilo u kafani „Točak“ u Tovariševu , a osumnjičeni za ubistvo M.M. je inscenirao smrt u saobraćajki.

Te kobne noći , po pričanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svedoka koji ne želi da mu otkrijemo identitet, u „Točku“ je sedelo petnaestak ljudi, a Ilija je nehotice zapeo za čašu pića na jednom stolu i to je bilo dovoljno da mu neko opsuje majku izbegličku i započne tuču.

Našla se tu i dizalica za automobil koju je upotrebio M.M. i probio lobanju nesrećnom mladiću koji je imao još tri dana do kraja vojnog roka. Sve se to dešavalo posle ponoći, a oko dva sata na ulasku u Tovariševo zaustavlja se Vinko Džakić jer je ispred njega na boku ležao čovek.

- Bio je u lokvi usirene krvi, glava mu je bila probijena i iz nje se pušilo , ali je davao znake života. Ja sam ne razmišljajući mladića stavio u moj automobil i odvezao ga u hitnu u Bačku Palanku, gde je izdahnuo u roku od pet minuta, i tada počinju moji strašni problemi sa policijom, maltretiranje, pretnje ako ne priznam šta će me snaći.. – priča Džakić, ugostitelj iz Obrovca, mesta odakle je bio i pokojni Ponjević dodajući da sprema tužbu protiv države.

Njega je policija u Bačkoj Palanci iz dana u dan ispitivala pola godine , zahtevajući od njega da prizna da je automobilom ubio Ponjevića.

- Vodili su me i na poligraf pet puta, i na kraju su me ostavili na miru, a u zapisnik su uneli N.N lice i nepoznati kamion. Čitava dva sela, Tovariševo i Obrovac znali su istinu o ovom slučaju jer je u kafani bilo najmanje deset svedoka ubistva , ali ljudi su užasno zaplašeni jer ubica potiče iz bogate kuće, roditelji su mu bili državni činovnici, a Ponjevići su puki siromasi – ispričao je Džakić koji je zbog policijske torture oboleo od teškog dijabetesa.

- Obrovčani i Tovarišani su zgroženi , ali i zastrašeni jer se zbog ovog i drugih slučajeva osećaju nezaštićeno, inače ne bi svi ćutali 13 godina kao zaliveni. Međutim, priča se, da je jednoj devojci koja više ne živi u našoj zemlji, a bila je očevidac ubistva,ipak prekipelo od kukavičluka i da je otišla u policiji u Novi Sad i sve ispričala. Tako je sve pokrenuto – kaže meštanim Gavra Radivojkov.

Otac ubijenog mladića , pričaju meštani, umro je od žalosti za sinomn u 64. godini.

Njegove ćerke, a sestre Tihomirove, Snežana Milanović i Nevenka Knežević, kažu da je njihov otac danima odlazio u policiju i da su sa njim neljubazno postupali i isterivali ga iz službenih prostorija.

- Neko od službenih lica, ne smemo da ga imenujemo, nagovarao je našeg oca da osveti sina tako što će ubiti Vinka Džakića. Na sreću otac nije verovao u tu priču – kažu sestre koje se sećaju Tihomira , vrednog veterinarskog tehničara, kao požrtvovanog sina i odanog brata.

– Znao je da iz vojske autostopom dođe ne pat dana, da zaradi pare i da ostavi veći deo majci i ocu, a ponese i sebi u kasarnu u Svilajncu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.