UBILA MUŽA BUŠILICOM: Sabin Marić smanjena kazna na 11 godina zatvora!

Izvor: Telegraf.rs, 31.Okt.2014, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBILA MUŽA BUŠILICOM: Sabin Marić smanjena kazna na 11 godina zatvora!

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za četiri godine kaznu zatvora državljanki Obale Slonovače Sabin Boni Epouse Marić (31) i pravosnažno je osudio na 11 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruga Branka (32)

Marić je osuđena zbog teškog ubistva, jer je supruga sa kojim ima dvoje dece, iz ljubomore ubila u iznajmljenom stanu na Banovom brdu u januaru 2013. godine, tako što ga je izudarala bušilicom

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << godine kaznu zatvora državljanki Obale Slonovače Sabin Boni Epouse Marić (31) i pravosnažno je osudio na 11 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruga Branka (32).

Tom presudom zbog olakšavajućih okolnosti, sud je preinačio presudu kojom je Marićeva, u Višem sudu u Beogradu bila osuđena na 15 godina zatvora, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda. Marić je osuđena zbog teškog ubistva, jer je supruga sa kojim ima dvoje dece, iz ljubomore ubila u iznajmljenom stanu na Banovom brdu u januaru 2013. godine, tako što ga je izudarala bušilicom.

Foto-ilustracija: Flickr/Leighton Joskey

Ona je potom pokušala da izvrši samoubistvo, tako što je sebi zarila nož u stomak. Iz braka sa žrtvom ima dvoje maloletne dece o kojima nakon ubistva brine njegova porodica. U presudi se navodi da je motiv ubistva bilo to što je Marićeva sumnjala u supruga da namerava da napusti nju i decu i da već ima emotivnu vezu sa drugom ženom.

Dok je ležao na trosedu u dnevnoj sobi, ona je iz susedne prostorije uzela električnu bušilicu i neočekivano sa leđa ga dva puta bušilicom udarila u glavu od čega je on odmah preminuo. Po nalazu Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji prvostepeni sud nije pravilno odmerio značaj olakšavajućih okolnosti kao što su lične i porodične prilike, kao i što nije cenio činjenicu da je Marićeva ispoljila kajanje.

Kaznu zatvora od 11 godina je odgovarajuća težini i posledicama izvršenog krivičnog dela i stepenu krivice okrivljene i nužna je, ali i dovoljna, da se, u okviru opšte svrhe izricanja krivicnih sankcija postigne svrha kažnjavanja.

Foto-Ilustracija: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Njome će se, prema stavu Apelacionog suda, ostvariti ciljevi individualne prevencije (u smislu uticaja na okrivljenu da ubuduće ne vrši krivična dela), opšte prevencije (u smislu vaspitnog uticaja na druge da ne ispoljavaju asocijalno ponašanje i ne čine teška i društveno opasna krivična dela), a izraziće se i društvena osuda za to krivično delo i pospešiti jačanje morala i učvršćivanje obaveze poštovanja zakona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.