U Rumi zapaljeni kuća i automobili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rumi zapaljeni kuća i automobili

U požaru koji se desio noćas u jedan sat posle ponoći u Rumi izgoreli su porodična kuća i dva automobila u Lenjinovoj ulici. Povređenih nije bilo, ali je načinjena velika materijalna šteta.

U kući su se u to vreme nalazili Nebojša Mitrović, njegova supruga i dvoje dece starosti četiri godine. Kako kažu, uspeli su da se izvuku na vreme, samo zahvaljujući brzoj reakciji suseda, koji je, prema izjavama očevidaca, ušao kroz vatru u kuću, probudio porodicu i izvukao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << decu kroz prozor kod drugog suseda.

Mitrović kaže da ne zna zbog čega mu je kuća zapaljena, ali napominje da je Višem tužilaštu u Sremskoj Mitrovici letos podneo prijavu za pokušaj ubistva, ali da policija nije reagovala, te da lice koje ga je napalo kosom nije pozvano ni na razgovor.

"Lokalni moćnici pokušavaju da mi uzmu parcelu na putu između Rume i Vrdnika, ali ja ne želim da je prodam. Lice koje me je letos napalo i protiv koga sam podneo prijavu više nije u zemlji, a zastupa ga rumski advokat, čija je žena pritom sudija", priča Mitrović.

Kako je za RTV rečeno u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica, uzrok požara još uvek nije utvrđen, ali je o slučaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Rumi i podnesena krivična prijava za ugrožavanje bezbednosti protiv NN lica.

Ovaj požar je još jedan u nizu incidenata koji se u proteklih mesec dana dešavaju u Rumi, gde je zapaljeno više automobila, a na još jednu porodičnu kuću je pre dve nedelje bačen molotovljev koktel. Ni za jedan od tih slučajeva do sada nisu pronađeni počinioci

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.