Tužilaštvo došlo do brojeva Đurićevih računa

Izvor: Studio B, 30.Okt.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo došlo do brojeva Đurićevih računa

Specijalno Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i policijski esperti došli su do brojeva računa u Bosni, Nemačkoj, Švajcarskoj, Engleskoj i Italiji, preko kojih je vlasnik "Zekstre", Dragan Đurić, navodno izvlačio milionski keš iz Srbije.

Neimenovani izvori "Informera" tvrde da su tužioci, preko zamolnica za međunarodnu pomoć, od vlasti u tim državama već zatražili podatke o novčanim transakcijama, a sumnja se da su preko stranih banaka iz privatizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << formi izvučene desetine miliona evra.

Prema rečima "Informerovih" sagovornika, ovo finansijsko veštačenje pokrenuto je u okviru istrage o Veterinarskom zavodu Zemun, u kojoj se Đurić sumnjiči da je državu oštetio za najmanje 200 miliona dinara.

Izvor lista navodi i da se trenutno proverava povezanost firmi preko kojih je kupovana oprema za Veterinarski zavod Zemun i da se sumnja da je cena opreme preko firmi posrednika višestruko uvećana.

"Kada se pogledaju papiri dolazi se do neverovatnih otkrića: ono što je kupljeno u Italiji išlo je prvo u Englesku, pa u Nemačku, da bi tek onda stizalo u Srbiju. Za to vreme, nabavna cena konstantno je rasla, a deklaracije su više puta menjane", objašnjava izvor "Informera", dodajući da su zatraženi podaci o transakcijama i računima svih Đurićevih firmi.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.