Tijana Jurić u Mađarskoj?

Izvor: RTS, 30.Jul.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijana Jurić u Mađarskoj?

Ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj, rekao je u Bajmoku ministar policije Nebojša Stefanović, posle sastanka sa predstavnicima mađarske policije.

Stefanović je takođe rekao da je signal mobilnog telefona Tijane Jurić poslednji put "detektovan" dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj, ali i da "ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj".

Policija je angažovala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve snage kako bi pronašla nestalu devojčicu, ali u interesu istrage dodatni detalji nisu saopšteni, javlja dopisnik RTS-a Toni Bedalov.

Stefanović je, nakon sastanka sa mađarskim policajcima, rekao i da mogućnost otmice nije isključena i pozvao građane da se ne samoorganizuju kako ne bi uništili eventualne dokaze.

Policija je odlučna da nastavi posao sve dok ovaj slučaj ne bude rasvetljen, rekao je Stefanović, koji je u Bajmoku posetio i mesto na kojem je Tijana Jurić viđena poslednji put.

"Apsolutno se preduzimaju sve mere i nastavljamo potragu", rekao je Stefanović i dodao da se i danas intenzivno pretražuje teren i u Srbiji i na mađarskoj strani, gde se, kako je dodao, pregleda gotovo svaki objekat, ali i napuštene kuće u tom pograničnom području.

Stefanović je naglasio da su u potragu uključeni praktično svi kapaciteti, i pregledana je - kako je rekao, pešačkim korakom sa snažnim policijskim jedinicama - površina od deset puta osam kilometara, to jest oblast gde su bazne stanice pokazivale da se nalazi Tijanin telefon, odnosno gde je bilo moguće da se uoči njeno kretanje.

Ministar je naveo i to da su obavljena poligrafska ispitivanja, u potragu su uključene helikopterske i specijalne jedinice MUP-a, ali i da su dovedeni najbolji stručnjaci kriminalističke policije iz Beograda, kako bi u potrazi radili zajedno sa timom Policijske uprave Subotica i policijom Bajmoka.

Subotičkoj policiji u subotu, 26. jula, u 1.30 posle ponoći, prijavljen je nestanak petnaestogodišnje devojčice.

Po dobijanju prijave, policijski službenici su preduzeli hitne mere i radnje iz svoje nadležnosti radi pronalaženja Tijane, koja je poslednji put viđena 26. jula u dvadeset pet minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe u Bajmoku. 

S obzirom na to da je reč o nestanku maloletne osobe pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, u akciju pronalaženja uključene su i specijalističke ekipe MUP-a Srbije, saopštila je ranije Policijska uprava u Subotici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.