TRAGEDIJA U HAJATU Ivanu u smrt odveo tehničar sa VMA

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U HAJATU Ivanu u smrt odveo tehničar sa VMA

Ljubiša Pavlović (51) suočiće se sa krivičnom prijavom jer je tokom predistrage utvrđeno da je Bodrožićevoj nabavio anestetik „propofol” i postavio braunilu.

Beogradsko Više tužilaštvo okončalo je predistražni postupak u slučaju smrti Ivane Bodrožić (31), koja je sredinom decembra prošle godine pronađena mrtva u sobi hotela “Hajat”.

Sedam meseci policija je po nalogu tužilaštva obavljala razgovore i sakupljala dokaze kako bi rešila misteriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sobe 324, koja je zimus potresla javnost. Obruč se stegao oko medicinskog tehničara, reanimatora sa Vojnomedicinske akademije, koji je identifikovan nekoliko dana nakon smrti Bodrožićeve, i to uz pomoć DNK tragova pronađenih na braunili u njenoj ruci.

- Prikupljeni dokazi ukazuju na postojanje sumnje da je medicinski tehničar sa VMA Ljubiša Pavlović počinio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. Sumnja se da je on Bodrožićevoj nabavio kobni anestetik i ugradio braunilu u venu, te da je na taj način indirektno odgovoran za njenu smrt.

Propofol lek za ‘spuštanje‘

Kobni anestetik od kog je stradala Bodrožićeva dostupan je samo u bolnicama i služi kao uvod u anesteziju. Njegovo dejstvo je kratkotrajno, a posebno je popularan među kokainskim zavisnicima kojima je neophodan da bi zaspali.

Uz DNK prikupljeno je još dokaza koji ga optužuju da je bolnički anestetik ukrao sa VMA i prodao ga Bodrožićevoj kobnog dana kada je preminula - rekao je za “Blic” izvor iz istrage.

S obzirom na to da ovo krivično delo nije u nadležnosti Višeg tužilaštva, predmet će, kako “Blic” saznaje, biti prosleđen Osnovnom tužilaštvu.

- Više tužilaštvo dalo je predlog Osnovnom da protiv Pavlovića podnese krivičnu prijavu, a potom pokrene istragu, ali će o tome završnu reč dati tužilac koji bude radio na predmetu - kaže naš izvor.

Beživotno telo Ivane, ćerke vojvođanske poslanice Nade Bodrožić, pronašla je spremačica u sobi hotela “Hajat” 10. decembra prošle godine. U ruci je imala braunilu, a pored tela pronađeni su špricevi i bočice anestetika “propofol” koji je dostupan samo u bolničkim uslovima. Policija je saopštila da neće otvarati istragu jer je reč o „nenasilnoj smrti“, ali vest da je u pitanju devojka poznata u domaćem džet-setu pokrenula je nagađanja javnosti o tome kako je i zašto preminula. Tužilaštvo je zbog toga naložilo policiji da pokrene istragu, koja napokon daje rezultat.

Drugarica bez prijave

Bodrožićkina drugarica Sofija Š., koja je takođe zaposlena kao tehničar na VMA i koja je davala iskaz u policiji zbog sumnje da je prodavala “propofol”, sada nije pod sumnjom i protiv nje neće biti podneta prijava, saznaje „Blic”. Lista osumnjičenih nije konačna jer se nakon pokretanja istrage protiv Pavlovića, može proširiti na još nekoga, u zavisnosti od novih dokaza koje tužilac bude prikupio.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ivanu u smrt odveo tehničar sa VMA

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2015, 09:11

Ljubiša Pavlović (51) suočiće se sa krivičnom prijavom jer je tokom predistrage utvrđeno da je Bodrožićevoj nabavio anestetik "propofol" i postavio braunilu...Beogradsko Više tužilaštvo okončalo je predistražni postupak u slučaju smrti Ivane Bodrožić (31), koja je sredinom decembra prošle...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.