TRAGEDIJA Otac Panić stalno pita za nastradalu porodicu

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA Otac Panić stalno pita za nastradalu porodicu

Protojerej Radivoje Panić (54) prevezen je juče iz bolnice u Skoplju u Urgentni centar, a očekuje se da tela njegove supruge i dvoje dece danas budu dovezena u Beograd.

Sveštenik je teško povređen prekjuče u saobraćajnoj nesreći u Makedoniji, dok su njegova supruga Tatjana (45) i deca Nikola (18) i Simeona (10) poginuli.

Sveštenik Panić je zadobio prelom leve ruke, kuka, rebra, povredu pluća, ali je njegovo stanje stabilno. On je svestan da su mu stradala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << supruga i deca, zbog čega je psihički veoma potresen. Stalno pita za njih i spominje ih.

Panićeva supruga je od povreda preminula na licu mesta, dok su deca u teškom stanju prebačena u bolnicu u Đevđeliji, gde su preminula.

Vozila sa telima supruge i dvoje dece krenula su juče kasno posle podne i danas će biti u Beogradu, kada će se odlučiti o datumu sahrane.

Makedonske službe su izašle u susret i ekspeditivno završile sve formalnosti. Nije bilo obdukcije tela poginulih.

Srpski konzul u Skoplju Ljiljana Tanasijević potvrdila je za „Blic“ da je sanitetsko vozilo u kojem je sveštenik krenulo za Beograd juče posle 11 časova.

- Ilindan je praznik u Makedoniji, ali su nam maksimalno izašli u susret i oni koji ne rade u službama došli su da omoguće da se sveštink što pre prebaci za Beograd. Sa članovima porodice sam sve vreme i dva puta sam obišla Radivoja. On je stabilno i u svesnom stanju - kaže za „Blic“ konzul Ljiljana Tanasijević.

Proteran sa Kosova

Otac Radivoje Panić, starešina Hrama Svetog Save, sa porodicom je živeo u parohijskom domu Crkve Aleksandra Nevskog u Beogradu. Tamo su se juče okupili rodbina i prijatelji porodice Panić.

Protojerej je radio na Kosovu i Metohiji do 2002. godine, kada je vraćen za Beograd jer tamo više nije bilo uslova za opstanak. Sveštenici kažu da je Panić bio hrabar čovek, koji nije napuštao Kosovo iako je bio ugrožen.

Sveštenikov otac Zvonko i najstarije dete Hristina (21) dočekali su ga sinoć u Beogradu.

Sveštenici, koji su poznavali oca Radivoja, kažu da je bio dobar vozač i da je dobro poznavao put od Beograda do Grčke, gde je trebalo da služi u crkvi u Olimpiskoj regiji.

Prema prvim nalazima, Panić je izgubio kontrolu vozeći „reno megan“ na autoputu i udario u automobil „fijat“ koji je bio ispred, a zatim u metalnu bankinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.