Izvor: CrnaHronika.rs, 16.Nov.2013, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA NA ČASU FIZIČKOG: Preminuo dečak (7) u Novom Sadu!

NOVI SAD – Strašno!Sedmogodišnji D. B. iz Novog Sada, učenik prvog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Novom Sadu, umro je u petak oko devet sati ujutro na času fizičkog vaspitanja!Učenici su bili u fiskulturnoj sali i na samom početku vežbi za zagrevanje sedmogodišnji D. B. je iznenada pao. Učiteljica je to primetila i pokušala da mu pomogne, ali dete je već bilo mrtvo – saznajemo u školi.
Tuga u školi
Naš sagovornik kaže da se još ne zna uzrok smrti dečaka, a sve je još čudnije budući da dečak nije imao nikakvih zdravstvenih problema!
- Dete je pre samo šest meseci dobilo lekarsko uverenje radi upisa u školu i u tom uverenju se navodi da mališan ne boluje ni od kakve bolesti. Takođe, uvidom u lekarski karton utvrđeno je da dete nije bolesno došlo u školu, a to su potvrdili i dečakovi roditelji.
Oni su u razgovoru s inspektorima rekli da ništa nije ukazivalo da im se sin juče ujutro nije osećao dobro, niti se mališan požalio na bilo šta. Roditelji su rekli da je njihov sin bio nasmejan i raspoložen kao i svakog dana – rekao je izvor Kurira blizak istrazi.
Direktor Aleksandar Maletin rekao je da je na početku drugog časa učeniku D. B. je pozlilo.
- Prisutne učiteljice su pokušale da reanimiraju dete do dolaska Hitne pomoći. U međuvremenu su obavešteni dečakovi roditelji. Po dolasku lekara, učenik je odmah prebačen u dečju bolnicu u pratnji direktora škole i dečakovog učitelja. Ceo kolektiv OŠ „Branko Radičević“ je u velikom šoku – rekao je direktor Maletin.
Reanimacija trajala sat i po
U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine rekli su da je dete dovezeno bez znakova života.
- Nakon reanimacije, koja je trajala skoro sat i po, lekarske ekipe mogle su samo da konstatuju smrt – rekao je Dušan Vuković, portparol Instituta.
Telo mališana odneto je na obdukciju, posle čega će biti poznat tačan uzrok njegove smrti.
Ministar izrazio saučešće
Ministar prosvete Tomislav Jovanović uputio je telegram saučešća porodici preminulog đaka.
- Saosećam s vama i nadam se da ćete sabrati snagu da izdržite bol, jer je večnoj uspomeni na vašeg sina najpotrebnija vaša roditeljska ljubav – navodi se u telegramu saučešća.
Izvor: kurir

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Povezane vesti

Novi Sad: Mališan umro zbog problema sa srcem?

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2013

SEDMOGODIŠNjI dečak D. B, učenik prvog jedan razreda novosadske Osnovne škole „Branko Radičević“, koji je iznenada preminuo na času fizičkog vaspitanja, najverovatnije je umro zbog problema sa srcem. Na to, po nezvaničnim saznanjima, ukazuju prvi rezultati obdukcije urađene u Institutu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.