TRAGEDIJA KOD SREMSKE MITROVICE Srušila se jedrilica, pilot poginuo

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA KOD SREMSKE MITROVICE Srušila se jedrilica, pilot poginuo

Vazduhoplovna jedrilica srušila se danas oko 15.30 sati u ataru sela Veliki Radinci, kod Sremske Mitrovice, a instruktor letenja Aleksandar Veg (58) je poginuo, potvrđeno je "Blicu" u Aero klubu Sremska Mitrovica, čiji je nastradali pilot bio član.

Dežurni lekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici potvrdio je agenciji "Beta" da je pilot je poginuo. Ekipa hitne pomoći je došla na mesto pada letelice i konstatovala smrt pilota, dodao je dežurni lekar.

Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Veg bio je profesor mehatronike na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a važio je za iskusnog letača i instruktora, a dozvolu za pilotiranje dobio je još pre 35 godina. Profesor je, kako su ranije pisali mediji, vikende provodio na sportskom aerodromu u Velikim Radincima sa prijateljima iz Aero kluba Sremska Mitrovica.

Uviđaj je u toku i još se utvrđuje kako je došlo do pada letelice. Policija obavlja uviđaj po ovlašćenju nadležnog tužioca i Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Republike Srbije.

U Velikim Radincima nalazi se sportski aerodrom, a vazduhoplovne jedrilice koriste se za obuku pilota, sportsko letenje i istraživanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušila se jedrilica kod Sremske Mitrovioce, pilot poginuo

Izvor: RTS, 24.Jun.2017

. U blizini sportskog aerodroma u Velikim Radincima kod Sremske Mitrovice, oko 15 časova, srušila se jedrilica.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.