TIRANA: Radnici ukrali 6 miliona dolara iz centralne banke Albanije

Izvor: Kurir, 26.Jul.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIRANA: Radnici ukrali 6 miliona dolara iz centralne banke Albanije

Istraga je pokrenuta protiv Adrijana Bitraja, šefa Sektora centralne banke zaduženog za čuvanje novčanih sredstava povučenih iz opticaja, i njegove supruge Mimoze Bruzije. Bitraj je priznao da je novac sakriven u odeći, tokom četiri godine, iznosio iz banke

TIRANA - Sud u Tirani izdao je nalog za hapšenje dvoje radnika centralne banke Albanije koji se sumnjiče za krađu šest milijardi leka (šest miliona dolara).

Istraga je pokrenuta protiv Adrijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bitraja, šefa Sektora centralne banke zaduženog za čuvanje novčanih sredstava povučenih iz opticaja, i njegove supruge Mimoze Bruzije, javlja albanski portal "Top čenel".

Bitraj, zaposlen u centralnoj banci od 1993. godine, priznao je da je u protekle četiri godine, novac koji je trebalo da bude pušten u opticaj ili novčana sredstva koja su trebalo da budu uništena, iznosio iz trezora.

"Iznosio sam novac tokom četiri godine. Skrivao sam ga u odeći i koristio činjenicu što je moj nadređeni bio nov i što nije znao šta se zapravo događa", izjavio je Bitraj, i dodao je da je sav novac potrošio na kocku.Zvaničnici centralne banke su poručili da će ovaj skandal u velikoj meri naštetiti ugledu banke, i da će izazvati sumnje u način vođenja te institucije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.