Suđenje za slučaj Kravica odloženo za 20. mart

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za slučaj "Kravica" odloženo za 20. mart

Nastavak suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca, u slučaju "Srebrenica", danas je pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu odložen za 20. mart.
Razlog odlaganja je to što novi pravni zastupnik optuženog Dragomira Parovića, advokat Vladan Stefanović, nije bio u mogućnosti da se upozna sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spisima predmeta i pripremi odbranu za svog klijenta.
Stefanović je rekao da ga je Parović angažovao u četvrtak uveče i da je dan kasnije predao sudu punomoćje, a zatražio je od sudskog veća "primeren rok" da se upozna sa predmetom.
Potom je predsedavajući sudskog veća, sudija Mirjana Ilić, odlučila da glavni pretres bude nastavljen 20. marta, a potom i 21. i 23. marta.
Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović, Dragomir Parović i Vidoslav Vasić.
Prema optužnici Tužilaštva za ratne zločine, oni se terete da su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS u halama zemljoradničke zadruge i oko njih u mestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.
Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Suđenje za ratni zločin u Srebrenici odloženo za 20. mart

Izvor: Blic, 13.Feb.2017

Nastavak suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca, u slučaju "Srebrenica", danas je pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu odložen za 20. mart...Razlog odlaganja je to što novi pravni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.