Stefanović i Aselborn potpisali sporazum o saradnji policije

Izvor: Blic, 29.Mar.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović i Aselborn potpisali sporazum o saradnji policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar inostranih poslova Luksemburga Žan Aselborn potpisali su danas u Beogradu Memorandum o policijskoj saradnji Srbije i Luksemburga, saopšteno je iz MUP-a.

"Potpisani Memorandum predstavlja dobar korak za nastavak naše strategije za postizanje veće bezbednosti, ne samo za našu zemlju već i za čitavu Evropu", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, svakodnevna razmena informacija policija dve zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doprineće efikasnijoj borbi protiv organizovanog i svih ostalih vidova kriminala i omogućiće jačanje potencijala policije.

"Na tome obe strane moraju intenzivno da rade. Razmena operativnih policijskih informacija i formiranje zajedničkih istražnih timova je nešto što je svakako u našem interesu", rekao je srpski ministar policije.

On je izrazio nadu da će policijska saradnja biti pojačana što će doprineti suprostavljanju ilegalnim migracijama, terorizmu, organizovanom kriminalu i svemu što može da ugrozi bezbednost građana.

Šef diplomatije Luksemburga je rekao da će se u narednom periodu raditi na realizaciji seminara iz oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, pranja novca, kao i na sprovođenju policijske saradnje.

"Kada je reč o proširivanju saradnje naših država, sada je cilj razmena neophodnih informacija, iskustava, najboljih praksi, što će doprineti kvalitetu policijskog rada", kazao je Aselborn.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.