Stefanović: Za Novi Beograd bez dilera

Izvor: Blic, 04.Mar.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Za Novi Beograd bez dilera

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio večeras još odlučniju borbu protiv narko dilera u novobeogradskim blokovima.

Stefanović je u razgovoru s građanima te opštine istakao i da je cilj policije da pohapsi, uz "sitne dilere" koje su na ulicama i one koji sve to organizuju. Prema njegovim rečima, borba protiv narko dilera će biti nemilosrdna i u tome niko neće biti povlašćen, sakriven ili prikriven.

Stefanović je, podsetivši da u bloku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 45 već zajedno patroliraju policija i Žandarmerija, najavio i da će od juna ili jula to policijsko odelenje postati policijska ispostava, koja će biti zadužena i za susedne blokove.

Ministar policije je istakao i da je izuzetno važno zbog bezbednosti svih građana da se osećaju sigurno na ulici, na putu od škole do kuće, posla...i da to mora da im obezbedi država.

On je naveo i da će većoj sigurnosti i bezbednosti građana doprineti i razvoj koncepta "policija u zajednici" koji podrazumeva "policajca dobrog komšiju" koji odlično poznaje sve u svom kvartu, gde su problemi, ko šta radi...

Stefanović je rekao da je pri tome neophodna i podrška građana koji će znati da mogu u svakom trenutku da se obrate, traže pomoć, ukažu na problem. On je istakao i da su većina policijaca časni i pošteni ljudi koji žele da rade svoj posao, ukazujući da je nedopustivo da se policajac dogovora sa lokalnim kriminalcem, da smenu provodi u kafiću jer pada kiša...

Stefanović je najavio i da će se policija pojačano boriti i protiv takozvanog "sitnog kriminala" - obijanja automobila, otimanja tašni istakvši da se pred time, kao ni pored bilo kojom vrstom kriminala "neće zatvarati oči".

On je ukazao uz značaj saradnje sa građanima i na saradnju sa lokalnim vlastima u obezbeđivanju još većeg nivoa bezbednosti građana, ali i rešavanju svih drugih problema.

Pored Stefanovića, sa građanima opštine Novi Beograd razgovarali su i gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić koji su izrazili spremnost da učini sve što je u moći gradskih vlasti u rešavanju problema.

Mali je rekao i da je namera rukovodstva grada da čuje sve probleme građana i da pokuša da ih reši kako bi podigla na viši nivo kvalitet života. On je, podsetivši da sada nema nikavih izbora naveo da otvoreni razgovor s građanima predstavlja želju gradske vlasti da na viši nivo podigne kvalitet života.

Vesić je naveo i da grad ima nekoiliko razvojnih projekata za opštinu Novi Beograd, dodavši da je i u prethodnom periodu bilo niz aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života građana. Prema njegovim rečima, uz uspostavljanje nove i produženje nekih od postojećih autobuskih linija, tu spada i postavljanje zaštitnih ograda duže delova auto puta.

Vesić je najavio i da će se raditi na izgradnji mini parkova, a da će gradsko stambeno preduzeće pokušati da sa stanarima zgrada nađe najbolje rešenje za održavanje liftova, od koji su neki stari i četrdesetak godina.

Na tribini građani su postavili niz pitanja iz raznih oblasti vezanih za svakodnevni život na Novom Beogradu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.