Stefanović: U Vojvodini za 8,9 odsto manje kriminalnih dela

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: U Vojvodini za 8,9 odsto manje kriminalnih dela

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je ukupan broj kriminalnih dela u Vojvodini od maja do novembra prošle godine smanjen za 8,9 odsto u odnosu na isti period 2013. godine.

Stefanović je u Novom Sadu na sednici Saveta Skupštine Vojvodine za bezbednost precizirao da je u tom periodu broj kriminalnih dela sa 36.609 smanjen na 33.366.

"Ukupan broj kriminalnih dela počinjenih na teritoriji Vojvodine čini 32,5 odsto od ukupnog broja tih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dela počinjenih u Srbiji", rekao je Stefanović predstavljajući izveštaj MUP-a o stanju bezbednosti u Vojvodini za 2014. godinu.

Najbrojniji su imovinski delikti koji čine 73,4 odsto svih kriminalnih dela, ali je zabeleženo njihovo smanjenje u odnosu na 2013. za oko 17 procenata.

Policija je od maja do novembra 2014. godine oduzela 460 komada oružja, a kako je kazao Stefanović, najveća pretnja je od ilegalnog oružja koje je u posedu gradjana, jer je 93 odsto krivičnih dela počinjeno upravo sa tim oružjem.

U tom periodu počinjeno je 1.102 krvna delikata na teritoriji Vojvodine, što je za pet odsto manje nego u 2013. godini, dodao je ministar policije.

Najveće povećanje u oblasti kriminala beleže seksualni delikti čiji broj je sa 17 povečan na 29, a povećanje je zabeleženo i u oblasti nasilja u porodici i ono iznosi 15 procenata, naglasio je Stefanović, dodajući da je povećanom broju prijava te vrste nasilja doprinela pojačana aktivnost policije.

"MUP koristi sve svoje kapacitete da na celoj teritoji Srbije a samim tim i Vojvodine, intezivira napore za obezbedjivanje stabilnog ambijenta kako bi se povećao osećaj opšte sigurnosti gradjana ", rekao je Stefanović.

Sednicu pokrajinskog saveta za bezbednosti otvorio je predsednik tog tela i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor koji je rekao da sednici prisustvuje devet od 16 članova.

Sednici pored Stefanovića, prisustvuju i direktor policije Milorad Veljović, načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković i drugi pripadnici policije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.