Stefanović: Istražuju se neredi na dan polaganja zakletve

Izvor: Blic, 20.Jul.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Istražuju se neredi na dan polaganja zakletve

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da su policiji poznate osobe za koja se sumnja da su pravila nerede na dan polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se protiv tih sedam osoba vodi predistražni postupak u saradnji sa Tužilaštvom.

Nakon što Tužilaštvo dobije sve neophodne podatke i obaveštenja, ono će dati dozvolu da se sa njihovim imenima izađe u javnost, rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanje da li su te osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procesuirane.

Stefanović je precizirao da su ta lica "i te kako" poznata policiji, da su identifikovana, ali da u skladu sa zakonom, dok traje predistražni postupak, dok se prikupljaju dokazi i saslušavaju svedoci, o tome se neće javno govoriti.

"To je u skladu sa zakonom, a sve drugo bi bilo obaveštavanje tih ljudi da se protiv njih vodi postupak", rekao je ministar, navodeći da bi tako mogla da se ugrozi istraga.

On je dodao da će se videti da li će Tužilaštvo staviti još neke zahteve za prikupljanje obaveštenja.

Upitan da li su neki od tih lica bili redari Srpske napredne stranke, Stefanović je rekao da je možda neko od njih bio, ali da on to ne zna.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.