Stanovi Bojovića po celoj Španiji

Izvor: B92, 20.Maj.2012, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi Bojovića po celoj Španiji

Beograd -- Španska policija i tužilaštvo otkrili su na Pirinejskom poluostrvu imovinu koju su kupili pripadnici zemunskog klana i grupe Darka Šarića, saznaje "Blic".

Stanovi su otkriveni u Madridu, Barseloni, Grenadi i Marbelji, a luksuzna vila u Malagi.

"Zemunci” i Luka Bojović, kao i članovi Šarićeve grupe, imali su u Španiji i turistička preduzeća, hotele, jahte... Istovremeno, Španci su otkrili i stotinak računa otvorenih posredstvom of-šor kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Sejšelima, Devičanskim i Kajmanskim ostrvima preko kojih su prali novac od prodaje droge.

"Mehanizam pranja novca bio je veoma razrađen. Oni su više manjih iznosa uplaćivali preko of-šor kompanija na Sejšelima, Devičanskim i Kajmanskim ostrvima. Do sada je identifikovano stotina takvih računa. Za novac su pripadnici grupa kupovali uglavnom nekretnine, jahte, ali i zlatne poluge i umetnine. Sumnja se da jedna zavidna količina zlatnih poluga potiče od kokainskog novca. Biće potrebno vreme da srpski i španski istražni organi utvrde tokove novca od droge, koji je prebacivan preko više računa, a imovina je prepisivana na druge osobe", kaže izvor "Blica” upoznat sa istragom.

U Madridu i Barseloni je otkriven po jedan stan. Pripadnici kriminalnih grupa su voleli apartmane u elitnim turističkim mestima, pa su u Grenadi imali čak pet, u Marbelji dva, a bili su i vlasnici više objekata u Malagi, gde su srpski i španski istražitelji jednu ulicu nazvali - srpskom. Tu je bila i luksuzna vila, vredna nekoliko miliona evra.

"U lukama svih tih primorskih mesta otkrivene su i jahte za koje se sumnja da su pripadale srpskim narko-dilerima. Sumnja se da su ih koristili da bi drogu unosili u Španiju. Te jahte su dolazile do velikih brodova i zatim se vraćale u luke, gde je droga istovarana. Iste jahte su koristili i za krstarenja, ali su ih i rentirali", kaže izvor "Blica”.

Pripadnicima narko-grupa posebno je bilo interesantno da ulažu novac u turistička preduzeća i kupovinu hotela, pa je to bio jedan od legalnih poslova u koje je ubacivan novac od prodaje droge.

Osim imovine pripadnika grupe Luke Bojovića i Darka Šarića, ispituje se i imovina Slobodana Radulovića, nekadašnjeg direktora "C marketa” koji je u bekstvu zbog suđenja takozvanoj stečajnoj mafiji.

U toj istrazi je otkriveno da je Radulović, još dok je bio direktor "C marketa”, zajedno sa članovima svoje porodice poslovao sa preduzećima u Španiji. Sumnjalo se da se on tamo krije.

Predstavnici srpskog tužilaštva i Ministarstva pravde bili su u Španiji, kada je dogovorena saradnja i u finansijskim istragama.

Prema međunarodnim ugovorima, postupak sa imovinom stečenom kriminalom obično podrazumeva da polovina vrednosti ostaje zemlji gde se nalazi, a ostatak u zemlju odakle je kriminalac.

Procenjuje se da je imovina srpskih kriminalaca u Španiji vredna nekoliko stotina miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojović imao stanove po celoj Španiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2012

Španska policija i tužilaštvo otkrili su na Pirinejskom poluostrvu imovinu koju su kupili pripadnici zemunskog klana i grupe Darka Šarića, saznaje "Blic".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bojović imao stanove po celoj Španiji!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2012

“Zemunci” i Luka Bojović, kao i članovi Šarićeve grupe, imali su u Španiji i turistička preduzeća, hotele, jahte i drugo

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.