Srpska tajna služba locirala Dejana Stojanovića Keku!

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska tajna služba locirala Dejana Stojanovića Keku!

Stojanović je iz Srbije pobegao 2006. godine. Nekadašnji Okružni sud u Beogradu sudio mu je zbog ubistva i neovlašćenog nošenja oružja

Vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović Keka (40), jedan od najtraženijih srpskih begunaca, koji je dovođen u vezu sa međunarodnim švercom droge, nakon osam godina skrivanja konačno se nalazi pod budnim okom srpskih bezbednosnih službi.

- Još nisu obezbeđeni svi uslovi za njegovo bezbedno hapšenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ali je važno da je lociran i da je poznata njegova ruta. Preduzimamo sve akcije koje možemo i gotovo je izvesno da bi u skorije vreme mogao biti priveden pravdi - navodi dobro obavešteni izvor.

Stojanović je iz Srbije pobegao 2006. godine nakon ubistva Gorana Mijatovića Mite, predsednika FK Bežanija. Vezivan je za brojna krivična dela, pa i najteža, ali je Srbija raspisala poternicu za njim zbog teške krađe.

Nekadašnji Okružni sud u Beogradu sudio mu je zbog ubistva i neovlašćenog nošenja oružja i zbog toga je 19. oktobra 1998. osuđen na četiri meseca robije, koju je odležao.

Jurili su ga i van granica Srbije, jer se sumnjalo da organizuje prebacivanje velikih količina heroina i kokaina i da snabdeva tržište zapadne Evrope. U Sao Paulu je i optužen za međunarodni šverc kokaina kao pripadnik grupe Gorana Nešića Cige. Ubrzo je za njim raspisana i Interpolova poternica, ali ju je brazilski sud ukinuo jer navodno nije bilo dovoljno dokaza koji bi ga povezali s kokainom.

Mediji su prenosili da se Keka godinama uspešno krije u Južnoj Americi, a prema rečima našeg sagovornika, dobro je to što mu se sada polako smanjuje radijus kretanja.

- Iako osobe koje su visoko pozicionirane na kriminalnim nivoima, a ovde najmanje mislim na Srbiju, mogu da ulaze u zemlje i na nelegalne načine, dobro je što se u konkretnom slučaju Stojanoviću sve više uskraćuje gostoprimstvo u inostranstvu. Iako je brazilski sud ukinuo poternicu tamošnje federalne policije za Stojanovićem, sigurno ne može da se kreće neopaženo - naveo je sagovornik.

(Alo)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.