Srbina mučili zbog koda za bankomat

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbina mučili zbog koda za bankomat

Jedan od dvoje Sirijaca koji su ubili Aleksandra Markovića u Salcburgu, čije je telo nađeno u Srbinovom stanu 10. jula, odranije je poznat austrijskoj policiji zbog krađe, javili su mediji. Taj Sirijac, upadljiv zbog svojih "loknica", u Austriji živi od 2014. godine i ima status azilanta, a upravo njega su komšije zapamtile kad je posle Aleksandrovog ubistva iznosio plen iz Srbinovog stana.

Nakon hapšenja dvojice osumnjičenih, na videlo dana izlaze novi detalji svirepog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ubistva srpskog muzičara, rodom iz Valjeva. Naime, ubice su na saslušanju priznale i ispričale da su Aleksandra mučili i udavili pre nego što su ga vezanog ostavili u kadi.

- Aleksandar je povremeno radio na železničkoj stanici u Salcburgu, gde je čistio i naplaćivao toalet i tamo je upoznavao osobe koje je ponekad dovodio u svoj stan. Među takvim osobama su bila i dvojica osumnjičenih Sirijaca - preneli su austrijski mediji, pozivajući se na izvore iz istrage.

Ipak, pre nego što su došli u stan našeg zemljaka, Sirijci su na obližnjoj pumpi kupili rukavice i selotejp.

- Nakon kraćeg razgovora, oni su nasrnuli na žrtvu, a zatim su vezali Srbina selotejpom i neprestano ga udarali pokušavajući da saznaju kod za bankomat karticu - preneo je Franc Rug, direktor policije.

Jedan od njih je Aleksandra davio sve dok nije ostao bez vazduha i umro. Nakon toga su telo stavili u kadu i napunili je vodom, a da bi uklonili tragove, u kadu su usuli prašak za pranje, gel za tuširanje i šampon. Potom su napravili premetačinu po stanu, a Karl-Hajnc Praher, pukovnik policije, preneo je da su ubice iza sebe ostavile haos i potpuno ispreturani stan. Sa sobom su poneli odeću, fen, dva mobilna telefona, cipele, kao i aparat za brijanje.

Sirijci su 13. jula, dva dana nakon što je nađeno Markovićevo telo, krenuli vozom ka Nemačkoj, ali su u Frajlasingu zaustavljeni i vraćeni u Austriju. Prilikom zaustavljanja, oni su nemačkoj policiji rekli da su "ušli u pogrešan voz". Nemačka policija je odmah prosledila austrijskim kolegama fotografije osumnjičenih azilanata, a na njima se našao i kovrdžavi Sirijac koji je nosio odeću žrtve.

Prilikom pretrage po socijalnim mrežama, policija je naišla i na fotografije na kojima osumnjičeni nosi odeću ubijenog Srbina. Zbog sumnje da su ubili Aleksandra Markovića Sirijci su odmah uhapšeni, a na saslušanju su priznali zločin. Oni su i prilikom hapšenja nosili odeću žrtve, ali se nisu osećali neprijatno u njoj, na šta ukazuje i njihov hladnokrvni odgovor da su "ionako oprali tu odeću".

* Srbina ubili zbog fena

* Uzrok smrti Srbina - misterija

*Svirepo ubistvo u Austriji: Srbin pronađen mrtav u kadi

* Srbin brutalno ubijen u Salcburgu

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.