Srbin i Hrvati sa tonom kokaina

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2015, 04:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin i Hrvati sa tonom kokaina

Na osnovu informacija srpske policije u teritorijalnim vodama Španije zaplenjena je gotovo rekordna količina droge, koja je brodom transportovana iz Južne Amerike za Evropu. U pitanju je 1,1 tona kokaina koja je otkrivena u akciji policija Srbije, Španije i Hrvatske. Droga se nalazila na jahti Amsterdamer u specijalno pravljenim bunkerima. Uhapšene su tri osobe, jedan Srbin i dvojica Hrvata.

- Droga je namenjena tržištu Zapadne Evrope. Do prvih informacija došla je Služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za suzbijanje organizovanog kriminala MUP-a Srbije. Naši operativci uspeli su da uđu u trag kuririma članova grupe iz Srbije, koja je nameravala da prokrijumčari više od tone droge iz Južne Amerike. Iz njihove komunikacije otkrili smo plan za šverc droge i da su uključeni hrvatski državljani. Odmah smo ostvarili saradnju sa kolegama iz Hrvatske i Španije, gde je trebalo da droga bude pretovarena na vozila - nezvanično saznaju "Vesti" u vrhu MUP-a Srbije.

Iz SBPOK-a je i vođena i koordinisana operacija tri policije.

- Kada smo dobili informaciju da se kokain sa jahte Amsterdamer pretovaruje u jednoj španskoj luci, krenuli smo u akciju i pohapsili posadu broda. Utvrđujemo za čiji račun je droga krijumčarena, ali o tome ne bismo sada izlazili u javnost, jedino što možemo da kažemo jeste da je namenjena narko-tržištu EU - dodaje izvor "Vesti" iz policije.

Prema rečima Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova Srbije, vrednost zaplenjenog kokaina procenjena je na 44 miliona evra.

- Ovo je jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije. U Valensiji su uhapšene tri osobe i tako je sprečen još jedan kanal kojim su narko-karteli slali drogu prema Evropi. Zaplenjen kokain je izuzetno visokog kvaliteta i čistoće - objasnio je ministar Stefanović.

* Na jahti zaplenjena 1,1 tona kokaina: Uhapšen jedan Srbin i dvojica Hrvata

* Pao avion s tonom kokaina

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.