Specijalci Rosu šestogodišnje dete vezali lisicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2012, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalci Rosu šestogodišnje dete vezali lisicama

BEOGRAD/GRAČANICA -

Dom zdravlja u Gračanici saopštio je da su kosovski Rosu specijalci jutros u 5 sati stavili lisice šestogodišnjem detetu i prebili sedmoricu Srba od kojih je najteže povređen starac S.Ž.

"Kao posebnu brutalnost ističemo stavljanje lisica na ruke i držanje na podu šestogodišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost u istoriji moderne Evrope. Možemo samo da pretpostavimo kakve će psihičke traume imati dete zbog ovakve neljudskosti i bezdušnosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju Kolegijuma Doma zdravlja u Gračanici.

U saopštenju se navodi da je starac S.Ž. prebačen kolima hitne pomoći u Gračanicu, gde mu je pružena urgentna medicinska pomoć.

"Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici najoštrije osuđuje brutalnost akcije policije Vlade Kosova i apeluje na sve humane ljude da zaustave maltretiranje dece, staraca i ljudi samo zato što su pripadnici drugih etničkih zajednica", navodi se u saopštenju.

Dom zdravlja je naveo da je specijalna policija Kosova Rosu jutros izvršila brutalni i neprimereni pohod na Srbe iz Kosovskog pomoravlja, ali nije navedeno da li je taj događaj povezan sa jutrošnjim hapšenjem šestorice Srba.

Jedinica Rosu uhapsila je jutros četvoricu radnika MUP-a Srbije, matičara zaposlenog u opštini i vlasnika prodavnice osumnjičenih za "napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju službene dužnosti".

Izvor blizak kosovskoj policiji rekao je agenciji Beta da su uhapšeni osumnjičeni da su u regionu Gnjilana izdavali dokumenta Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari: Specijalci Rosu lisicama vezali šestogodišnje srpsko dete

Izvor: S media, 25.Feb.2012

Dom zdravlja u Gračanici saopštio je da su kosovski Rosu specijalci jutros u 5 sati stavili lisice šestogodišnjem detetu i prebili sedmoricu Srba od kojih je najteže povredjen starac S.Ž...Trajković: Kosovski specijalci brutalno pretukli i maltretirali šest Srba u Gnjilanu..Uhapšena dvojica...

Nastavak na S media...

Specijalci Rosu lisicama vezali šestogodišnje dijete!?

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2012

GRAČANICA - Dom zdravlja u Gračanici saopštio je da su kosovski Rosu specijalci jutros u pet sati stavili lisice šestogodišnjem djetetu i prebili sedmoricu Srba od kojih je najteže povrijeđen starac S.Ž.

Nastavak na Nezavisne Novine...

ROSU vezala i 16-godišnju devojku

Izvor: B92, 25.Feb.2012

Gračanica -- Kosovski specijalci, pripadnici ROSU, u subotu rano ujutro stavili lisice 16-godišnjoj devojci i prebili sedmoricu Srba, saopštio je Dom zdravlja u Gračanici...Najteže je povređen starac S.Ž., koji je prebačen kolima hitne pomoći u Gračanicu, gde mu je pružena urgentna medicinska...

Nastavak na B92...

ZVERSTVO ROSU: STARCA IZGAZILI, DETE VEZALI LISICAMA

Izvor: Kurir, 26.Feb.2012, 08:35

Ovako za Kurir opisuje akciju kosovske specijalne jedinice ROSU Ivan Denić, sin uhapšenog Zlatka iz sela Pasjane u opštini Gnjilane...GNJILANE - Kao da su krenuli u Avganistan!..Dom zdravlja Gračanica: Osuđujemo brutalnost

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.