Softver za uvežbavanje timova i pojedinaca

Izvor: Akter, 26.Maj.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Softver za uvežbavanje timova i pojedinaca

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ambasadorka Republike Francuske u Beogradu Kristin Moro posetili su Centar za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije

Centar je formiran kroz saradnju dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Načelnik Centra, pukovnik Goran Šimić, kazao je da je 2010. godine francusko ministarstvo odbrane doniralo softver za konstruktivne simulacije "Janus" čija je vrednost 500.000 evra, a nakon pola godine od donacije centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je postao u potpunosti operativan za korišćenje tog softvera.

Šimić je objasnio da softver za simulacije omogućava uvežbavanje timova i pojedinaca u donošenju odluka, korišćenju procedura u komandovanju, izveštavanju, obaveštavanju, zahtevanju podrške i upotrebi komunikacionih sredstava. On je dodao i da najnovija verzija softvera omogućava simulaciju poplava, što je veoma važno, navodi se u saopštenju.

Saradnja sa Francuskom nastavljena je obukom operatore softvera, ali i pružanjem tehničke podrške za održavanje Centra.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Gašić sa ambasadorkom Moro obišao Centar za simulacije

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro posetili su danas Centar za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije, u kojem se korišćenjem informativnih tehnologija pojedinci i timovi obučavaju za planiranje, donošenje odluka i izvođenje operacija...Centar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.