Smrt ključnog svedoka u aferi C market

Izvor: Blic, 26.Okt.2014, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt ključnog svedoka u aferi "C market"

Sve tajne o malverzaciji sa privatizacijom nekadašnjeg trgovinskog giganta ostaće najverovatnije neotkrivene, jer je nekadašnjii direktor preminuo juče zbog srčanih problema u svom stanu u Beogradu.

Slobodan Radulović (71), bivši prvi čovek „C marketa“, osuđen je u odsustvu na pet godina zatvora u slučaju „stečajna mafija“, jer je od Mike Brašnjovića, direktora „Eko-produkta“, primio mito od dva i po miliona evra kako bi mu nelegalno izdao 42 menice u vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 350 miliona dinara. Radulović je bio u osmogodišnjem bekstvu nakon što je 2006. optužen za proneveru 30 miliona evra u „C marketu“. Predao se srpskim vlastima u aprilu, ali mu je dva meseca kasnije odobren kućni pritvor zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja.

Radulović je, prilikom zahteva za kućni pritvor, rekao da će dokazati da iza afere s malverzacijama u „C marketu“ stoji biznismen Miroslav Mišković i da mu je sve namešteno.

Tvrdio je da će dokazati i kako je Mišković preuzeo „C market“ i ko mu je pomogao u „neviđenoj pljački Srbije“. Upravo je ovu dokumentaciju, navodno, Radulović doneo sa sobom iz Španije, gde se krio, ali nikad nije otkrio detalje kako je privatizovan „C market“.

Samo dva dana pred smrt, Radulović je pred Apelacionim sudom u Beogradu usmeno obrazlagao svoju žalbu na presudu Specijalnog suda kojom je osuđen na pet godina zatvora.

- Za moj progon zaslužni su bivši premijer Vojislav Koštunica i biznismeni Miroslav Mišković i Milan Beko. Njihov cilj je bio da budem u zatvoru i ne govorim o otimanju „C marketa“ - naveo je Radulović.

Goran Keskerović, bivši sudija, objašnjava za „Blic“ da se nakon smrti optuženog sva suđenja obustavljaju.

- Kada optuženi premine, postupci protiv njega se po automatizmu prekidaju, dok se svedočenja i izjave, ukoliko postoje, mogu koristiti za druge postupke. Identično je sa optužnicama, one nakon smrti osumnjičenog više nisu važeće - ističe Keskerović.

Bivši direktor „C marketa“ je optužen i da je 2003. utajio porez jer je isplatio 39 miliona dinara kao plate za 3.019 zaposlenih, ali ih je evidentirao kao zajam. U beogradskom Prvom sudu suđeno mu je i za upotrebu tuđeg poslovnog imena „Primer C“. Radulović je nakon predaje i dolaska u Beograd operisan na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gde su mu zbog problema sa krvnim sudovima ugrađeni stentovi. Intervencija je prošla bez komplikacija ali je bio u lošem zdravstvenom stanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radulović odneo sa sobom tajne "C marketa"

Izvor: Blic, 26.Okt.2014

Sve tajne o malverzaciji sa privatizacijom nekadašnjeg trgovinskog giganta ostaće najverovatnije neotkrivene, jer je nekadašnjii direktor preminuo juče zbog srčanih problema u svom stanu u Beogradu...Slobodan Radulović (71), bivši prvi čovek „C marketa“, osuđen je u odsustvu na pet godina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.